AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia EV6 dobitnik glavne nagrade Red Dot Design za 2022.

Kia EV6 dobitnik glavne nagrade Red Dot Design za 2022.

Skoro nakon što je krunisan evropskim autom 2022. godine je višestruko nagrađivani Kia EV6 ostvario i ukupnu pobedu na prestižnim nagradama za dizajn Red Dot za 2022. godinu...

50-člani stručni žiri renomiranog međunarodnog dizajnerskog takmičenja je EV6 nagradio priznanjem "Red Dot: Best of the Best" za njegov pionirski i u budućnost usmeren dizajn.


Evropski auto 2022. godine dobio i priznanje Red Dot za najinovativnije proizvode
Potpuno električni krosover proglašen je pobednikom u kategoriji Red Dot: „Inovativni proizvodi". Kao Kijino prvo namensko baterijsko električno vozilo EV6 simbolizuje novi smer korejskog automobilskog diva koji postaje vodeći pružalac rešenja održive mobilnosti. Prelomni električni krosover stvoren je u skladu sa Kijinom novom dizajnerskom filozofijom 'Opposites United' koja pruža snažan vizuelni identitet sa kontrastnim kombinacijama oštrih stilskih elemenata i elegantnih linija. EV6 je i prva Kia koja se temelji na naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP). Ova inovativna platforma je omogućila EV6 da ponudi jednu od najprostranjenijih unutrašnjosti u svojoj klasi, domet vožnje do 528 km sa jednim punjenjem i 800-voltnu tehnologiju vrlo brzog punjenja koja omogućava punjenje vozila od 10 do 80 posto kapaciteta baterije za samo 18 minuta.


Vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra Karim Habib rekao je: "EV6 je vrlo značajan model za Kiju jer je naš prvi potpuno namenski električni auto sa našom najboljom tehnologijom nove ere. I dalje ćemo pomerati granice automobilskog dizajna i svoja vozila unapređivati inventivnim, odvažnim i u budućnost usmerenim dizajnom.

Kia EV6 dobitnik glavne nagrade Red Dot Design za 2022.

"Ove nagrade Red Dot su priznanje za sav trud naših ekipa i motivišu nas da ostanemo na putu u budućnost usmerene i do životne sredine odgovorne mobilnosti."


Od 2009. godine Kia osvojila 27 nagrada ovog renomiranog dizajnerskog takmičenja
EV6 nastavlja Kijin impresivan niz osvajanja nagrada Red Dot. Od 2009., kada je Kia Soul postao prvi model najstarijeg korejskog auto brenda sa ovom nagradom, do danas je nagrađeno već 27 Kijinih modela. EV6 je šesta Kia koja je osvojila najviše priznanje Red Dot 'Best of the Best'.


Kia EV6 je nakon prošlogodišnjeg lansiranja u svetu dobio izuzetno pozitivne reakcije javnosti. Pored nagrada Red Dot i Evropski auto 2022. godine je osvojio i nagradu Nemački auto 2022. u kategoriji premijum vozila, nagradu Auto 2022. godine u Irskoj, nagradu Auto 2022. godine u Ujedinjenom kraljevstvu revije What Car?, priznanje Krosover godine u izboru medija TopGear.com za 2021. godinu i nagrade Best Cars za 2021. in 2022. godinu.


Nagrada Red Dot Award: međunarodni žiri ocenjuje puno više od estetike


Red Dot Design Award je jedno od najvećih dizajnerskih takmičenja na svetu. Nagrade Dizajnerskog centra Severne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) podeljene se u disciplinama: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacijska kao i dizajn koncepata. Istorija Red Dot takmičenja datira u 1955.


Ovogodišnje kandidate ocenjivao je 50-člani međunarodni žiri nezavisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara sa tog područja. Konkurs za dizajn pored estetike ocenjuje i kriterijume kao što su funkcionalnost, ergonomija, kvalitet i ekološka kompatibilnost. U meta kategoriji »Inovativni proizvodi« naglasak je na inovativnim svojstvima predloženog proizvoda.


PR

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Ograničena količina, trenutno dostupna na lageru, uz mesečnu ratu od samo 49, odnosno 40 evra. Uprkos činjenici da je u novije vreme ekologija prva tema u svim razgovorima o vozilima i saobraćaju, pri odluci o kupovini i dalje najviše uticaja imaju efikasnost i ekonomičnost prevoznog sredstva...

Skrivena blaga: tajne Renaultovih gluvih komora

Skrivena blaga: tajne Renaultovih gluvih komora

Renault Grupa raspolaže brojnim testnim i inženjerskim centrima u Francuskoj i svetu. Jedan takav centar, smešten u Aubevoyeu, je dom skrivenom blagu: gluvim komorama. U tim tajanstvenim komorama, izolovanim od zvučnih i elektromagnetnih talasa, opsežno se testiraju prototipi novih vozila...

Sajam automobila u Beogradu - za četiri dana 66.416 posetilaca

Sajam automobila u Beogradu - za četiri dana 66.416 posetilaca

DDOR BG CAR SHOW 07 i 14. MOTOPASSION su tokom četiri dana, koliko su trajali (uz novinarski dan, koji je manifestaciji prethodio) bili najveći auto-moto događaj te vrste u svetu i prva manifestacija te vrste u Evropi koja je održana nakon dvogodišnje pauze u organizaciji sajmova...

Renault predstavlja Scenic Vision - menja pojam automobila

Renault predstavlja Scenic Vision - menja pojam automobila

Svojim ciljevima, strategijom održivosti i predstavljanjem strateškog plana Renaulution, Renault Grupa i njene marke su pokrenule veliku transformaciju i trku za što većim količinama zamenile ciljem stvaranja komercijalne, ekološke i društvene vrednosti kako bi postigle ugljeničnu neutralnost u Evropi do 2040. i globalno do 2050...

BMW X6 2023
Slika nedelje