AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Međunarodni festival automobila je dodelio svoju Veliku nagradu i ove godine. Žiri od 12 stručnjaka iz raznih područja – automobilska industrija, mediji, arhitektura i industrija nakita – se sastao 3. decembra 2021. u Parizu kako bi pregledao ovogodišnji izbor kreativnih i vizionarskih projekata i izabrao pobednike za svaku od 14 nagrada...

Dva Renaultova projekta su privukla pažnju. Renault 5 Prototype, novo izdanje kultnog modela koji ove godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja, javnost je proglasila za najlepši konceptni automobil 2022. Konceptni automobil Renault SUITE N°4, dizajniran u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4L je dobio počasno priznanje žirija.


„Vrlo smo ponosni na ove dve nagrade”, rekao je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn. „Oni cene naporan rad Renaultovih dizajnerskih timova na definisanju dizajnerskog smera Nouvelle Vague.”

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

RENAULT 5 PROTOTYPE, NAJLEPŠI KONCEPTNI AUTOMOBIL


Ove godine je Međunarodni festival automobila oživeo svoju najpoznatiju nagradu – nekadašnja nagrada za najlepši automobil danas je nagrada za najlepši konceptni automobil. I po prvi put je dobitnika ove nagrade direktno birala publika.


Zaljubljenici u automobile od 2. decembra 2021. do 16. januara 2022. su glasali putem interneta za svoj omiljeni konceptni automobil od ukupno 10 koliko ih je ušlo u uži izbor. Zahvaljujući svom neo-futurističkom dizajnu dopadljivom publici, Renault 5 Prototype je izabran za najlepši konceptni automobil 2022. osvojivši više od 70 % glasova.


Renault 5 Prototype ističe Renaultovu predanost da električna vozila budu dostupna širom Evrope. Ovaj konceptni automobil je kompaktan i šarmantan gradski automobil, koji potpuno električnom verzijom lansira jedan od Renaultovih kultnih modela u budućnost.


„Ova nagrada je još jedan dokaz da je Renault 5 pop-ikona prošlosti, sadašnjosti, a uskoro i budućnosti. Srećni smo da je prototip naišao na dobar odjek kod medija i javnosti, a model serijske proizvodnje trebao bi da bude predstavljen 2024.”, dodao je Gilles Vidal.


POČASNO PRIZNANJE ZA RENAULT SUITE N°4


Među 14 Velikih nagrada, žiri takođe dodeljuje počasno priznanje vozilu, osobi ili kompaniji za koje smatra da su posebno zanimljivi.


Ove godine je počasno priznanje žirija dodeljeno vozilu Renault SUITE N°4, konceptnom automobilu koji je nastao u saradnji Renaulta i francuskog dizajnera Mathieua Lehanneura u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4.


Renault SUITE N°4 je originalni konceptualni automobil inspirisan idejom hotelske sobe na točkovima. Ovaj novi model ima iste spoljašnje dimenzije i linije kao i kultni model, ali je sveukupni dizajn radikalniji. Svet arhitekture i svet automobila stapaju se u jedan kako bi stvorili hotelsku sobu na otvorenom – zadnji deo i vrata prtljažnika zamenjeni su polikarbonskim prozorima, karoserija ima posebnu završnu obradu koja odaje utisak cementa, dok je prednja maska izrađena od poliranog aluminijuma čime se postiže efekat fluidnosti i dinamike.


PR

Toyota otkrivamo Aygo X Undercover

Toyota otkrivamo Aygo X Undercover

Inovatori u svojim oblastima, Toyota i UNDERCOVER, zamislili su kako bi Aygo X mogao da izgleda kao primer najboljih veština oba brenda i kao nova ikona subverzivnog duha po kojoj je poznat Jun Takahaši...

Renault je otkrio novi Espace

Renault je otkrio novi Espace

Renault je 1983. godine predstavio Espace, svoj prvi automobil za luksuzan život i uživanje. Iako su brojni proizvođači pokušali da ga iskopiraju, nijedan od njih nije uspeo da nadmaši ovaj revolucionarni model koji je kroz pet generacija stekao status istinske legende...

Završen sajam automobila i motocikala

Završen sajam automobila i motocikala

Najveća auto-moto manifestacija održana tokom marta u svetu - 55. Međunarodni salon automobila i 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" - završen je sa uspehom koji je malo ko očekivao...

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

KTM Srbija pripremila je nesvakidašnju premijeru za poslednji dan 15. „MotoPassion“ sajma motocikala! Ljubitelje moćnih i jedinstvenih dvotočkaša obradovaće specijalno izloženi KTM BRABUS 1300 R u hali 4 Beogradskog sajma, koji je za gotovo 50.000 evra prodat istog dana kad je stigao u Srbiju...

Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje