AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia Spring je osvojio nagradu BEST BUY CAR OF EUROPE 2022

Dacia Spring je osvojio nagradu BEST BUY CAR OF EUROPE 2022

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 32 evropske zemlje, je dodelio Daciji Spring titulu „Best Buy Car of Europe 2022”...

Ubedljivom prednošću u odnosu na ostale takmičare Dacia Spring je proglašena najboljim i najpristupačnijim vozilom u konkurenciji. Po prvi put u 21-godišnjem održavanju ove nagrade, žiri Autobesta je proglasio neki 100 % električni automobil za pobednika.


Nakon prošlonedeljnog osvajanja nagrade Good Deal na dodeli automobiliskih nagrada Automobile Awards, Autobestova titula je još jedno priznanje Dacijinoj viziji 100 % električne mobilnosti koja je esencijalna i dostupna svima.
PRAVA PRIČA O USPEHU: 100 % DACIA, 100 % ELEKTRIČNA


Predstavljen krajem marta 2021., Dacia Spring je u trenu osvojio kupce i prikupio 43.000 porudžbina.


Postoji dobar razlog za to: Spring nudi električnu mobilnost bez suvišnih dodataka, oslanjajući se na esencijalnu opremu (navigacija, klima-uređaj, električni prozori, replikacija ekrana pametnog telefona itd.) po najboljoj ceni u Evropi.


Ovaj kompaktni SUV nudi rekordnu prostranost sa četiri prava sedišta, a pokreće ga efikasni i pouzdani električni motor zahvaljujući kom ostvaruje domet do 305 km u gradskoj (WLTP) i 230 km u mešovitoj vožnji (WLTP).


„Veoma smo ponosni na to što smo osvojili nagradu AUTOBEST za 2022. To je još jedan dokaz Dacijine predanosti da svojim kupcima uvek ponudi ono što im je zaista potrebno. Spring je pravo savremeno vozilo, jednostavno i dostupno najširem krugu kupaca. Želeo bih da zahvalim članovima žirija nagrade AUTOBEST što su nam potvrdili da kao marka idemo u dobrom smeru.” - izjavio je Denis Le Vot, glavni direktor marki Dacia i Lada.


Osim što je osvojio nagradu Best Buy Car of Europe 2022, Dacia Spring je ostvario sjajne rezultate na izazovu ECOBEST Challenge 2021 koji je AUTOBEST organizovao u novembru ove godine, i to u sledećim kategorijama:


– ostvareni domet od 221 km u mešovitom ciklusu vožnje (u poredjenju sa homologovanih 230 km dometa prema WLTP-u)
– preostali domet od 31 km sa ispražnjenom baterijom (0 % baterije na pokazivaču kontrolne table)


PR

Kia prošle godine u Evropi s rekordnim tržišnim udelom od 4,8%

Kia prošle godine u Evropi s rekordnim tržišnim udelom od 4,8%

Po najnovijim podacima koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) Kia je u 2022. godini u Evropi (Kia ovde ubraja zemlje članice EU, EFTA i Ujedinjeno kraljevstvo) dostigla novi rekordni tržišni udeo koji je iznosio 4,8 % od svih prodatih putničkih vozila na tržištu...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje