AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia sa električnim modelom do brojnih nagrada

Kia sa električnim modelom do brojnih nagrada

Kijina strateška posvećenost elektrifikovanju svoje ponude je u 2021. godini donela rekordan broj nagrada i priznanja stručnjaka u vodećim međunarodnim medijima...

Njena dostignuća su prepoznali najcenjeniji svetski novinari, koji su joj podelili nekoliko vrhunskih automobilskih, tehnoloških i dizajnerskih priznanja, što potvrđuje rastući ugled Kije kao vodećeg proizvođača u prelasku na održivu mobilnost.


Novi električni model Kia EV6 osvojio nagradu za auto godine i plasirao se u finale izbora za Evropski auto 2022. godine


Kia EV6 je napravljen na Kijinoj namenskoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) razvijenoj isključivo za električna vozila. To omogućava izuzetnu kombinaciju prostranosti, nenadmašivih performansi i vrlo brzog punjenja zaslužnu za prestižne međunarodne nagrade – odličan primer je nedavno objavljeni najuži izbor za Evropski auto 2022. godine u koji se plasirao EV6.

Kia sa električnim modelom do brojnih nagrada

Albert Biermann, predsednik i vođa odeljenja za istraživanja i razvoj u grupaciji Hyundai Motor Group koju pored Kije čine marke Hyundai i Genesis, rekao je: "Izuzetno sam ponosan na dostignuća grupacije u 2021. godini. Bila je ovo vrlo zahtevna godina na različite načine, ali su se naše oduševljenje i posvećenost izradi odličnih modela isplatili i svaka od ovih nagrada će nas još samo dodatno podstaknuti da premašujemo očekivanja naših klijenata. U poslednjih nekoliko godina napravili smo ogroman napredak na području istraživanja i razvoja, a naši nagrađeni elektrifikovani automobili su fizičko utelovljenje stečenog znanja, strategije i investicija."


"Nikad nećemo biti u potpunosti zadovoljni, ali smo uvereni kako smo napravili čvrste temelje za buduće uspehe u narednim godinama, koje su nam omogućili konkurentski i inovativni novi modeli naše grupacije, zajedno sa našim stalnim zajedničkim fokusom na nove oblike mobilnosti," dodao je Biermann, do dolaska u Kiju poznatiji kao dugogodišnji vođa M odeljenja BMW-a.

Priznanja uglednih medija


Kia EV6 je dobitnik nagrade BBC Top Gear za krosover godine, a pre toga postao je i Nemački auto godine u kategoriji premijum vozila. Od neelektričnih modela je bio Kia Telluride svrstan među '10 najboljih' po izboru revije Car and Driver (Kia je već treću godinu zaredom na tom spisku sa nekim od svojih modela), dok je Kia Sorento postao Veliki SUV godine po izboru magazina What Car?.


Nagrade za vodeći kvalitet i bezbednost


Pored brojnih nagrada svetski poznatih automobilskih medija i institucija Kijin rad na važnim područjima kvaliteta i bezbednosti redovno priznaju i vodeći analitičari automobilske industrije i organizacije.


Višekratna priznanja organizacije IIHS i J.D. Power naglašavaju doslednu posvećenost kvalitetu i bezbednosti vozila Kia


Kia spada među brendove sa najviše nagrada IIHS, američke neprofitne organizacije za bezbednost u saobraćaju (Insurance Institute for Highway Safety), jer ima već 10 nagrađenih modela. Studija o pouzdanosti vozila J.D. Power 2021 je Kiju postavila na prvo mesto među svim masovnim proizvođačima automobila. Kia je u SAD-u ukupno osvojila najviše nagrada u studiji početnog kvaliteta (IQS), koja ocenjuje zadovoljstvo vlasnika vozila svojim vozilima u prvih 90 dana vlasništva.


2022. godina: potencijal za još više


Početkom sledeće godine Kia može računati na još koju prestižnu nagradu. Uprkos tome da je Kijin najnoviji električni crossover EV6 u prodaji tek malo duže od mesec dana već je u finalu prestižnog izbora za Evropski auto 2022. godine.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje