AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Niro PHEV osvojio prestižnu nagradu Red Dot

Kia Niro PHEV osvojio prestižnu nagradu Red Dot

Kia Niro je za svoju priključno hibridnu varijantu (PHEV, Plug-in Hybrid) dobio nagradu Red Dot Design Award u kategoriji "Dizajn proizvoda"...

Nagrada je dokaz Kijine posvećenosti dizajnu inovativnih, visokokvalitetnih vozila koja ispunjavaju potrebe kupaca, a ujedno ostaju u središtu najsavremenijeg dizajna.


Model odskače zbog utelovljenja dizajnerske filozofije 'Opposites United' i jedinstvene upotrebe ekološki prihvatljivijih materijala u unutrašnjosti


Plug-in hibridnog Nira odlikuje emocionalna, ali ujedno i racionalna dizajnerska estetika koja se temelji na Kijinom dizajnerskom duhu "Opposites United". Namenski izgled za kojim se svi okreću osmišljen je da inspiriše kretanje. Bitni elementi uključuju savremeno dizajnirana ugaona dnevna svetla koja podsećaju na otkucaje srca ("Heartbeat"), specifičan Aero C stub, odvažno dizajnirane panele za zaštitu podvozja i obloge koje naglašavaju robustan izgled elektrifikovanog krosovera. U kombinaciji s najnovijom evolucijom Kijinog „tigrovog lica" model utelovljava Kijin prepoznatljiv dizajn.


Kia Niro je u ponudi i s hibridnim i električnim pogonom


Kia Niro ima u svojoj ponudi tri elektrifikovane pogonske sklopove: električni, hibridni i plug-in hibrid. U skladu s izborom ekološki prihvatljivije vožnje su sve tri varijante opremljene i s ekološki prihvatljivijim materijalima u unutrašnjosti, od recikliranih tapeta na plafonu, boje bez hlapivih organskih tvari u oblogama vrata i presvlake sedišta od veganske poliuretanske (PU) kože, napravljene od materijala Tencel od drveta eukaliptusa. Pored toga rolo prtljažnika sadrži 75 posto recikliranih vlakana.


"Drago nam je da smo dobili ovu nagradu za Kia Niro Plug-in Hybrid," rekao je Sjoerd Knipping, podpredsednik Kia Europe zadužen za marketing i proizvode. "Ovo priznanje je dokaz napornog rada naših dizajnerskih i inženjerskih ekipa i pobedničke naravi naše filozofije 'Opposites United'. Počastvovani smo da smo dobili priznanje Red Dot Design Award za naš rad i radujemo se da ćemo i dalje pomerati granice automobilskog dizajna."


Nagrada Red Dot Design Award je jedno od najpoželjnijih priznanja s područja kvaliteta dizajna. Žiri, sastavljen od međunarodnih stručnjaka, svake godine proverava kvalitet dizajna i stepen inovativnosti prijavljenih radova.


Od 2009. godine je to za Kiju već 28. nagrada Red Dot


Ovo dostignuće sledi dugom nizu nagrada za dizajn koje je osvojila Kia. Poslednji uspeh modela Niro Plug-in Hybrid je već 28. nagrada Red Dot koju je od 2009. godine osvojio neki model Kije. Lani je model EV6 krunisan kao "Best of the Best" zbog svog pionirskog i u budućnost usmerenog dizajna, a 2021. je nagradu Red Dot za dizajn proizvoda osvojio i Kia Sorento. Vozila Kia nisu jedini proizvodi Kia koji su poslednjih godina pokupili priznanja za dizajn. 2022. godine je nagradu Red Dot Design Award dobio i "Moving Inspiration Project", dizajnerska instalacija koja naglašava filozofiju brenda u Italiji. Ove nagrade dokazuju da je korporacija i dalje sposobna da stvara izuzetne proizvode koji pomeraju granice dizajnerske izvrsnosti.


PR

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

24 sata: toliko je trebalo Daciji da izvede industrijski tour de force*. U fabrikama u Piteštiju, Tanžeru i Kazablanci istovremeno je transformisala sve svoje modele i udahnula im novi vizuelni identitet, i to 3100 vozila u jednom danu! 

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

U prisustvu brojnih gostiju, poslovnih partnera ali i prvih vlasnika automobila nove marke na našem tržištu, 30. maja u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa, na adresi Stopićeva 8, zvanično je otvoren izložbeno-prodajni salon MG Motor Srbija...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje