AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Niro EV pobednik studije J.D. Power 2022 o vlasništvu električnih vozila

Kia Niro EV pobednik studije J.D. Power 2022 o vlasništvu električnih vozila

Niro EV je zauzeo najviše mesto u kategoriji masovnih vozila u studiji kompanije J.D. Power za 2022. godine o zadovoljstvu vlasnika svojim električnim vozilima...

To znači da su već drugu godinu zaredom vlasnici modela Niro EV najzadovoljniji svojim masovnim električnim vozilom na tržištu.


Zadovoljni vlasnici Nira najviše hvale niske troškove održavanja, domet baterije, korisničko iskustvo, stil i zadovoljstvo u vožnji


Kako bi saznali kakvo je zadovoljstvo vlasništvom i verovatnoća ponovne kupovine u okviru studije J.D. Power su anketirali više od 8.000 vlasnika električnih vozila u SAD-u o ključnim faktorima, kao što su npr. troškovi vlasništva, domet baterije, iskustva kupaca, stil i zadovoljstvo u vožnji.

Kia Niro EV pobednik studije J.D. Power 2022 o vlasništvu električnih vozila

Kia Niro je odigrao ključnu ulogu na Kijinom putu elektrifikacije pošto je svojim pogonskim sklopovima sa niskim i nultim emisijama stvorio jednostavan prelazak na održivu mobilnost. Niro EV je najprodavanija varijanta modela (pored električne u ponudi su još hibridna i plug-in hibridna varijanta) i od lansiranja 2017. godine ima sve veći značaj u ponudi Kije.


Kia Niro EV nudi stil, prostranost, praktičnost i veliki domet na struju
Kia Niro nudi idealno rešenje za vozače koje privlači vožnja bez emisija i koji ne žele prihvatati kompromise oko prostranosti, stila i dometa. Niro EV je sa 454 kilometra dometa na električni pogon, funkcionalnim unutrašnjim prostorom i trenutnim obrtnim momentom od 395 Nm savršeno vozilo za podsticanje ljudi za prelazak na električnu mobilnost.

 

 

Niro EV ima značajnu ulogu u Kijinom rastu prodaje elektrifikovanih vozila u Evropi
»Električna vozila su sve važniji deo automobilskog sveta. Pošto je Niro EV već drugu godinu zaredom dobitnik nagrade za najviše zadovoljstvo vlasnika u segmentu masovnih električnih vozila Kia je dokazala da je sposobna premašiti očekivanja vlasnika električnih vozila,« rekao je Brent Gruber, viši direktor globalnog automobilskog sektora u J.D. Power.


Kia je nedavno najavila da će ove godine lansirati potpuno novi Niro koji će se temeljiti na funkcijama zbog kojih je trenutni model tako popularan dok će pružati i osvežen stil kao i najnovije napredne tehnološke funkcije.


PR

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Proizvođač premijum pneumatika Hankook 25. maja 2022. otvorio je Hankook Technoring. Novi poligon u Taeanu, u Južnoj Koreji, je najveći u Aziji, sa površinom od 1,26 miliona kvadratnih metara i služiće kao najsavremenije postrojenje za istraživanje i razvoj pionirskih proizvoda kompanije Hankook...

Dacia otkrila novi vizuelni identitet

Dacia otkrila novi vizuelni identitet

Obeležja novog vizuelnog identiteta marke Dacia smo do sada mogli da vidimo u zaglavljima štampanih medija i izjava (od sredine 2021.) kao i u Dacijinim prodajnim salonima (od početka 2022.), a sada je vreme da zažive i na samim vozilima!

Priča o virtuelnom dizajnu Dacije Jogger

Priča o virtuelnom dizajnu Dacije Jogger

Dizajn vozila je napredovao tokom poslednjih deset godina. Dizajneri su zamenili svoje olovke 3D modelovanjem, a inženjeri buduće modele testiraju mnogo ranije nego što prvi fizički prototipi ugledaju svetlo dana. Pitate se kako?

Premijerno prikazan potpuno novi BMW X1

Premijerno prikazan potpuno novi BMW X1

Ulaznica u BMW X svet dobila je svoju novu generaciju. BMW X1 u svom novom izdanju donosi potpuno električnu verziju, napredne digitalne funkcije, kao i više sofisticiranosti i prostora...

BMW X6 2023
Slika nedelje