AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

Praktičan i efikasan van kao stvoren je za profesionalne korisnike koji traže esencijalno vozilo sa najboljim odnosom cene i kvaliteta...

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

Potpuno novi Renault Express Van proizvodi se u Renaultovoj fabrici u Tanžeru u Maroku, a na evropsko tržište stiže u aprilu ove godine.


„Novi Renault Express Van odlikuje dinamičan i robustan dizajn, savršeno usklađen sa ostatkom Renaultove ponude. Njegove dimenzije su jedinstvene u klasi, jednostavan je za utovarivanje, a moderno uređena unutrašnjost može se pohvaliti obiljem prostora za odlaganje kao i udobnim i izdržljivim sedištima. Novi Express Van je Renaultovo rešenje za kupce koji traže prostrano i vozilo koje ispunjava njihove esencijalne potrebe.”
Jean-Louis Wiedemann, komercijalni direktor Odeljenja za male kombije Grupe Renault.


Novi Renault Express Van: Pet prednosti koje vredi zapamtiti!


- Život u vozilu je mnogo ugodniji sa 48 litara prostora za skladištenje, što ujedno predstavlja i najveću vrednost u klasi.
- Praktičan utovar! Izuzetno širok otvor kliznih bočnih vrata (716 mm). Prostor za utovar iza pregradnog zida je najduži (1,91 m) i najveći (do 3,7 m³) na tržištu.
- Veća povezanost: bežični punjač, do tri USB utičnice, četiri 12-voltne utičnice i multimedijalni sistem EASY LINK sa funkcijom WiFi povezivanja ekrana i navigacijom na 8-inčnom ekranu.
- Naglašena sigurnost uz sistem za pomoć pri vožnji unazad, brojni sistemi koji prate mrtvi ugao i nadzor stabilnosti prikolice za sigurnije prianjanje.
- Dva dizel motora.

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

OPTIMIZOVAN UTOVAR I ISTOVAR ZA VEĆU PRAKTIČNOST


Novi Renault Express Van ima najbolje dimenzije u klasi: 1,91 m korisne dužine (uz punu pregradu) u vozilu dužine 4,39 m kao i klizna bočna vrata sa otvorom širine 716 mm. Najveća nosivost iznosi 780 kg za benzinsku verziju i 650 kg za dizel verziju, što ga čini praktičnijim nego ikada. Novi Renault Express Van ima i rekordan kapacitet prostora za odlaganje u prednjem delu (gotovo 48 litara) i najveći utovarni kapacitet od 3,7 m³.


Vrhunski utovarni kapacitet


Širina otvora kliznih bočnih vrata iznosi 716 mm, što je najbolja vrednost na tržištu. Jednostavan utovar, istovar i pristup teretu, Novi Renault Express Van opremljen je zadnjim vratima koja se otvaraju u odnosu 2:3 – 1:3 za širi pristup. Odnos zapremine prtljažnika (uz punu pregradu) i dužine vozila je najbolji u klasi jer omogućava 1,91 m korisne dužine. Utovarna dužina se može povećati na 2,36 m uklanjanjem suvozačevog sedišta i okretanjem pregradnog kaveza. Novi Renault Express Van odlikuje se utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.


Utovarni kapacitet prilagođen potrebama profesionalaca
Novi Renault Express Van nudi utovarni kapacitet od 650 kg u dizel verziji. Za još veći kapacitet kupcima je uz doplatu dostupna standardna kuka za vuču.


Funkcionalni teretni prostor


Novi Renault Express Van je opremljen onim što je zaista potrebno. Siguran i jednostavan utovar omogućava šest okretnih kukica za pričvršćivanje na tlu, četiri na bočnim stranicama (uz doplatu) i visoko pozicionirana svetla snage do 18 W (LED uz doplatu). Ključ sa tri dugmeta (sklopivi ili obični) omogućava zasebno otključavanje teretnog prostora i kabine. Gumeni tepih za utovar, pretinci u kliznim vratima, drvena zaštita poda protiv klizanja i drvene bočne obloge takodje su dostupni uz doplatu.

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

DINAMIČAN I ROBUSTAN SPOLJAŠNJI DIZAJN


Novi Renault Express Van krase vertikalno postavljen branik, visoka prednja maska, profilisani poklopac motora i fluidne linije zbog kojih deluje snažno. Tu su, svakako, i prepoznatljiva LED svetla u obliku slova C. Prefinjeni dizajn uključuje elegantne ukrasne profile i hromirane okvire glavnih svetala kakve obično viđamo samo na putničkim automobilima.


Dizajn u savršenom skladu sa postulatima marke
Odvažan prednji kraj ističe snažan karakter novog Renaulta Express Van: povišena maska, široki poklopac motora i zaštita prednjeg branika. Novi Renault Express Van odlikuje se prepoznatljivim stilom marke. Nadahnut je novim Renault Kangoo Furgonom, prvenstveno njegovim LED svetlosnim potpisom u obliku slova C i prepoznatljivom hromiranom prednjom maskom. Halogena LED svetla sa dvostrukom optikom imaju snažniji snop dugih svetala (za 90 %) i kratkih svetala (za 60 %).


Uglađene bočne linije


Lukovi blatobrana, prednja vrata i klizna bočna vrata sada imaju fluidne linije zbog kojih deluju još uglađenije. Pravougaoni dizajn vrata olakšava pristup u unutrašnjost vozila. Robusne, vodoravne ručice vrata neprimetno se stapaju sa ostalim elementima dizajna. Pojedini elementi dizajna ujedno su i funkcionalni. Na primer, bočne zaštitne letvice, 15-inčni naplatci i kvalitetni poklopci točkova srednje veličine. Spoljašnji retrovizori garantuju odličnu vidljivost. Poklopac motora dorađen je kako bi se poboljšala aerodinamičnost i smanjila potrošnja goriva.

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

Manje vidljivih detalja i kvalitetnija završna obrada


Novi Renault Express Van ima uglađen dizajn. Povišena linija poklopca motora skriva brisače vetrobranskog stakla, vodene mlaznice i šarke. Prednja ušica za vuču ugrađena je u okvir svetala za maglu. Na zadnjem delu uklonjene su brave kako bi se povećala sigurnost i smanjio rizik od krađe.


Prilagodite vozilo potrebama svog poslovanja


Novi Renault Express Van je dostupan u ekskluzivnoj Irone plavoj boji i još četiri boje slične onima za Kangoo Furgon: ledeno bela i siva Urban (obe obične boje) ili planinski siva i biserno crna (obe metalik boje). Svakako, moguće je dogovoriti posebne boje u skladu sa bojama flote.

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

FUNKCIONALNA I UDOBNA UNUTRAŠNJOST


Novi model podjednako je savremen iznutra i spolja zahvaljujući vodoravnoj kontrolnoj tabli sa pregršt pretinaca za odlaganje. Otporna tkanina od koje su izrađene presvlake kombinovana je sa ergonomskim i udobnim sedištima koja pomažu da se smanji umor vozača.


Prepoznatljivo Renaultovo uređenje


Unutrašnjost krasi savremena vodoravna armaturna ploča čistih linija koja naglašava prostranost vozila. Obloge vrata i plafona dodatno povećavaju utisak sklada u unutrašnjosti, dok hromirani umetci na upravljaču, komandama klima uređaja i ručicama vrata u unutrašnjosti naglašavaju funkcionalni aspekt dizajna.


Ergonomski vozačev položaj


Novi Renault Express Van se ponosi udobnim putničkim prostorom, tankim sedištima, ojačanom bočnom potporom za grudi i ramena kao i većim i modernijim naslonima za glavu. Vozač može jednostavno da podesi visinu (+/- 40 mm) i dužinu (+/- 110 mm) sedišta, kao i da prilagodi visinu sigurnosnog pojasa i upravljača. Za još veću udobnost u vožnji, vozačevo sedište je dostupno sa naslonom za ruke kao opcijom. Na kraju, poboljšana je i akustika kako bi se smanjio umor vozača.


Naglašen kvalitet i trajnost putničkog prostora


Unutrašnjost novog Renault Expressa Van je izrađena od robusne i lako perive plastike. Uz doplatu može biti opremljen i još izdržljivijim presvlakama koje su otpornije na trošenje izazvano čestim ulascima i izlascima putnika iz vozila.


Obilje prostora za skladištenje


Novi model ima najveću zapreminu pretinaca za skladištenje u klasi, čak 48 litara, kao i utovarni kapacitet od 3,3 do 3,7 m³. Zahvaljujući 13 strateški raspoređenim pretinacima, život u vozilu nikada nije bio lakši:


- pretinac iznad upravljača (1,2 l)
- pretinac na levoj strani kontrolne table (0,8 l)
- pretinac u vratima (2 x 2,9 l) u koji stane 1,5-litarska boca
- polica na plafonu (21,8 l)
- pretinac za rukavice (7,4 l) ili 6,8 l sa odeljkom za sitniš
- otvoreni središnji pretinac na kontrolnoj tabli (4,2 l)
- dvostruki držač za čaše (2 x 0,5 l) ispred menjača i pretinac za skladištenje iza ručne kočnice (0,4 l)
- veliki otvoreni pretinac (3,8 l) umesto vazdušnog jastuka za suvozača
- mali pretinac (0,2 l) sa ugrađenim radeouređajem Radeo Connect R&GO

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

ESENCIJALNA TEHNOLOGIJA KOJA IDE KORAK DALJE


Multimedijalna oprema (uz doplatu) potpuno novog modela Renault Express Van se sastoji od tri dela: radeouređaja Connect R&Go i multimedijalnog sistema Renault EASY LINK sa 8-inčnim ekranom na dodir sa navigacijom ili bez nje. Oprema uključuje i bežični punjač pametnog telefona, do tri USB utičnice i četiri 12-voltne utičnice, od kojih je jedna smeštena u prtljažnom prostoru.


Radeo Connect R&Go ili multimedijalni sistem Renault EASY LINK sa 8-inčnim ekranom na dodir


Novi Renault Express Van je serijski dostupan sa radeouređajem Connect R&Go, povezanim sa dva srednjetonska i dva visokotonska zvučnika, dok verzije sa multimedijalnim sistemom EASY LINK uključuju i vodoravno postavljen 8-inčni ekran osetljiv na dodir u boji. Funkciju prepoznavanja glasovnih naredbi moguće je aktivirati preko sistema Android Auto ili Apple Carplay. Jednostavno se povežite uz pomoć kabla kako biste uživali u omiljenim aplikacijama, upućivali pozive, slušali muziku a i koristili usluge Google Assistant™ i Siri na potpuno siguran način i uz poštovanje saobraćajnih pravila.
2D/3D navigacija olakšava upravljanje i pomaže u prepoznavanju raskrsnica i drugih važnih saobraćajnih tačaka. Pri tome upotrebljava ugrađeni žiroskop koji vas usmerava čak i kada nema GPS signala.


Praktična tehnologija i do sedam utičnica u vozilu


Novi model prevazilazi sve standarde u automobilskoj industriji pa tako nudi tri USB utičnice za još ugodniji boravak u vozilu. Jedna USB utičnica ugrađena je u masku radeouređaja, a dve u pretinac iznad upravljača. Tu su i četiri dodatne 12-voltne utičnice od kojih se jedna nalazi u prtljažniku. Idealno za punjenje baterija alata! Novi Renault Express Van je opremljen i bežičnim punjačem snage 15 W kako biste mogli puniti svoj pametni telefon dok istovremeno uživate u njegovim aplikacijama.


OSNOVNI SISTEMI ZA DODATNU SIGURNOST U VOŽNJI


Novi Renault Express Van obiluje nizom novih sistema za pomoć u vožnji koji značajno povećavaju sigurnost vozača a istovremeno pružaju bolji pregled okoline.


Veća sigurnost za upravljačem: bolja vidljivost i stabilnost pri vuči


- Senzori sistema za pomoć pri vožnji unazad ugrađeni su iznad zadnjih vrata kako bi se usprkos metalnim stranicama povećala vidljivost zadnjeg dela. Sistem prikazuje zadnji deo vozila na 5-inčnom ekranu ugrađenom na mesto unutrašnjeg retrovizora. Time se postiže bolja vidljivost od one koju pruža pogled kroz zadnji prozor (pogled ne ometa razdelnik prtljaga, tovar kao ni zatamnjeni sloj stakala). Sistem je kompatibilan sa krovnim nosačima, automatski se aktivira pri pokretanju vozila a radi i danju i noću.
- Kako bi manevrisanje bilo sigurnije, Novi Renault Express Van je opremljen širokougaonim retrovizorom. Širokougaoni retrovizor je ugrađen na suncobran za suvozača. Vozaču pruža jasan prikaz objekata u mrtvom uglu sa desne strane uprkos metalnim stranicama pa je posebno koristan prilikom vožnje na raskrsnicama.
- Ali to nije sve: upozorenje na vozilo u mrtvom uglu upozorava vozača na vozilo koje se približava mrtvom uglu na suvozačevoj strani. Sistem je aktivan pri brzinama od 30 do 140 km/h i upotrebljava četiri senzora pokreta kako bi osigurao obe strane vozila, a može da otkrije i druga vozila kao što su motocikli i kamioni.
- Još jedna karakteristika koju valja istaknuti jeste kontrola stabilnosti prikolice. Sistem je povezan sa električnim nadzorom stabilnosti kako bi se smanjilo njihanje prikolice bez prilagođavanja brzine. Osim toga povećava upravljivost u slučaju bočnih vetrova ili nepovoljnih uslova na putu.

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

Vozite potpuno bezbrižno: pomoć pri kretanju na uzbrdici, tempomat


- Novi Renault Express Van opremljen je sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici. Sistem radi u kombinaciji sa dinamičkom kontrolom stabilnosti (ESC) kako bi održao vozilo na mestu oko dve sekunde na uzbrdici čiji je nagib veći od 3 %. Kočnice se zatim postupno otpuštaju.
- Sistem Extended Grip (u kombinaciji sa gumama za sve sezone) poboljšava početno prianjanje u uslovima spore vožnje kao i vožnje mekim ili klizavim terenom (gradilište, prašnjav put, oštar pesak, sneg, vlažno tlo itd.) Aktivan je do brzine od 50 km/h, a vozaču pomaže da održi putanju i spreči proklizavanje ili zaglavljivanje.
- Za još veću sigurnost na gradskim putevima i autoputevima kao i za jednostavno održavanje brzine, novi model je opremljen tempomatom i graničnikom brzine kojima se upravlja uz pomoć komandi na upravljaču.


Jednostavnije i lakše manevrisanje


- Prednji i zadnji parking senzori olakšavaju zahtevne manevre tako što aktiviraju zvučno upozorenje kada udaljenost vozila od prepreke iznosi od 1,2 m do 30 cm. Četiri senzora napred i pozadi pomažu da se spreče manje nezgode.
- Za još jednostavnije manevrisanje, novi Renault Express Van opremljen je kamerom za vožnju unazad koja na ekranu multimedijalnog sistema prikazuje zadnji kraj vozila označen linijama. Budući da je prikaz kamere dostupan i na unutrašnjem retrovizoru, vozači mogu u potpunosti iskoristiti impresivni krug okretanja od 11,4 m i jednostavno se kretati uskim prostorima (gradske ulice, hangari).

Novi Renault Express Van - praktičan i efikasan van

PONUDA ČETIRI BENZINSKA I DIZEL MOTORA


Novi Renault Express Van će biti dostupan na lokalnom tržištu sa 1,5-litarskim dizel motorima Blue dCi 75 i 95 male potrošnje goriva.


Novi Renault Express Van je dostupan u Evropi i sa 1,3-litarskim benzinskim motorom TCe 100 FAP (75 kW – 200 Nm) a u Srbiji samo sa 1,5-litarskim dizel motorima Blue dCi 75 (55 kW – 220 Nm) i 95 (70 kW – 240 Nm). Ovi motori su kombinovani sa 6-stepenim ručnim menjačem.


Početne vrednosti potrošnje u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP-u:
- 5,1 l/100 km (133 g CO2/km) za dizel motore.
- 6,7 l/100 km (152 g CO2/km) za benzinske motore.

U ponudu je uključen i 1,5-litarski dizel motor Blue dCi 75 sa oznakom Ecoleader čija se maksimalna brzina može ograničiti na 100 km/h za nižu potrošnju, nezavisno od stila vožnje (ušteda od 0,5 l/100 km i 12 g CO2/km u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP-u).


Pored toga je na kontrolnoj tabli moguće aktivirati način rada Eco kako bi se potrošnja goriva smanjila za 12 %. Pokazivač promene stepena prenosa obaveštava vozača kada je najbolje vreme da promeni brzinu i tako smanjuje potrošnju goriva za 5 %.


Treba napomenuti da je motore potrebno servisirati nakon svakih 30.000 kilometara ili dve godine (do ispunjenja jednog od ta dva uslova i u zavisnosti od stila vožnje).


Izvan Evrope novi Renault Express Van je dostupan sa 1,6-litarskim benzinskim motorom SCe 110 (sa 5-stepenim ručnim menjačem) i 1,5-litarskim dizel motorom Blue dCi 95 (sa 6-stepenim ručnim menjačem).


PR

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Servis Auto-Aca osnovan je 1. aprila 1992. godine u Paraćinu. Osnivač Nenad, Neša Radunović, postao je ubrzo poznat u svom gradu i okolini kao jedan od retkih mehaničara koji otklanja svaki kvar na automobilu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje