AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

CATL investira 7,4 milijarde evra u fabriku baterija u Mađarskoj

CATL investira 7,4 milijarde evra u fabriku baterija u Mađarskoj

Kineski proizvođač automobilskih baterija - CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Limited) zvanično je potvrdio, da investira 7,34 milijarde evra u fabrički pogon za proizvodnju baterija sa kapacitetom 100 GWh u mađarskom Debrecinu...

To će biti druga evropska baterija kompanija CATL u Evropi, posle one koja je otvorena u Nemačkoj. Projekat se prostire na površini od 221 hektar.


Debrecin se nalazi u srcu Evrope, a zahvaljujući blizini mnogih automobilskih fabrika, kao što su Mercedes-Benz, BMW, Stellantis i Volkswagen, fabrika u Debrecinu omogućiće CATL-u da efikasnije snabdeva svoje klijente sa komponentama za električni pogon.


U skladu sa svojom posvećenošću smanjenju emisije ugljen-dioksida, CATL će koristiti energiju iz obnovljivih izvora energije. Razmatra se mogućnost korišćenja solarne energije, zajedno sa partnerima u Mađarskoj.


Automagazin.rs

Toyota Land Cruiser N1 - Ponuda koja će obradovati pravna lica

Toyota Land Cruiser N1 - Ponuda koja će obradovati pravna lica

Različite transportne potrebe, briga o troškovima poslovanja, kao i efikasnost u radu, mnoge firme i preduzetnike usmerili su na nabavku vozila sa N1 homologacijom. Među brojnim prednostima te vrste vozila, posebno se izdvajaju mogućnost povrata PDV-a i niži troškovi godišnje registracije...

Lamborghini Lanzador concept
Slika nedelje