AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Najvažnije su vrhunske karakteristike aero-efikasnosti, prostrana, osvetljena unutrašnjost sa laganim sedištima i head-up ekranom sledećeg nivoa. Baterijski električni krosover proslaviće svoju svetsku premijeru na ovogodišnjoj manifestaciji IAA Mobility u Minhenu (od 5. do 10. septembra 2023.), gde će sigurno privući pažnju i upoznati novu publiku sa Opelovom vizijom održive individualne mobilnosti.


„Opel Experimental predstavlja pogled na buduće modele i tehnologije, na budući dizajn, čak i na novu eru i budućnost brenda. Ovaj zapanjujući koncept automobil predstavlja vodilju i još jednom pokazuje Opelov predvodnički duh“, rekao je izvršni direktor Opela Florijan Huetl.


„Naš novi Opel Experimental daje ekstremniju interpretaciju naše odvažne i čiste filozofije dizajna. On daje oblik našoj viziji budućnosti. Mnogi elementi njegovog dizajna i način razmišljanja iza njega biće vidljivi u budućim proizvodnim vozilima. Dizajn eksterijera pruža optimizovane aerodinamičke performanse u kombinaciji sa zadivljujućom siluetom, dok unutrašnjost nudi impresivno i emocionalno korisničko iskustvo“, dodao je Mark Adams, Potpredsednik dizajna.

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Jedna od stvari koje najviše upadaju u oči u elegantnoj silueti Opel Experimentala je odsustvo hroma. Umesto toga, dodatak spoljašnjeg osvetljenja i smele kontrastne grafike dodaju ličnost i sofisticiranost već impresivnim proporcijama. Sve u svemu, efikasan baterijsko-električni krosover je zasnovan na najsavremenijoj Stellantis BEV platformi, a takođe je opremljen električnim pogonom na sva četiri točka. Dramatični konusni profil ima hrabar i čist dizajn sa čistom površinom kako bi se poboljšalo njegovo zapanjujuće prisustvo. Čak su i tradicionalni retrovizori napravili mesta za potpuno integrisane kamere od 180 stepeni na C-stubovima, dok oštri, mišićavi plikovi na lukovima točkova naglašavaju samouveren stav.


Na prednjoj strani, novi osvetljeni Opel Blitz ponosno se nalazi u centru prepoznatljivog Opel Compasa, elementa koji vodi Opelovu filozofiju dizajna. Uokvire je izduženim svetlom na horizontalnoj osi, dok osvetljeni središnji nabor daje dodatnu dramatičnost. Ovo se zatim ponavlja pozadi sa karakterističnim kočionim svetlom u obliku kompasa koje je kreirano tehnologijom ivičnog osvetljenja i sofisticiranom providnošću stakala. Ovo se kombinuje sa smelim Opelovim slovima – umesto Blitz logotipa pozadi – da formira centralni element. Oko prednjeg kompasa nalazi se sledeća generacija 4D Opel Vizora. Dodatna dimenzija je dodatak naprednih tehnologija, uključujući senzore, lidar, radar i sisteme kamera.

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Pametna aero rešenja i detoksikacija prostora


Elegantna i klizna silueta Opel Experimentala je postavljena oko veoma efikasnog pakovanja, dok konceptni automobil takođe nudi pametna i optimizovana rešenja za aerodinamiku.


Dok spoljašnje dimenzije stavljaju Opel Experimental u kompaktni C-segment, unutrašnjost se može pohvaliti prostranošću D-segmenta. Ovo je omogućeno oslobađanjem prostora (detoksikacija prostora) unutar Opel Experimental koncepta. Volan se lako sklapa kada nije potreban. Ovo je omogućeno sistemom upravljanja po žici, koji dodatno smanjuje težinu eliminacijom mehaničkih komponenti upravljanja. Na drugim mestima, lagana prilagodljiva sedišta kombinuju vitku, ali izdržljivu strukturu sa tkaninama 3D mrežaste tehnologije. Oni obezbeđuju izuzetan komfor sedenja na koji su kupci navikli iz Opelovih vozila, dok dodatno doprinose oslobađanju prostora unutar konceptnog automobila.

Pure Experience, Pure Pad – čisto zadovoljstvo


Pristup detoksikacije se nastavlja Pure Experience sistemom. Vozači mogu da personalizuju informacije u skladu sa svojim potrebama na tankom Tech Bridge-u, novoj interpretaciji Pure Panel-a koji se vidi u aktuelnim Opelovim modelima. Umesto konvencionalnih ekrana, informacije ili zabava se prikazuju pomoću tehnologije proširene projekcije podržane veštačkom inteligencijom i prirodnom glasovnom kontrolom.


Plutajući, providni Pure Pad se nalazi ispred prednjeg naslona za ruke. Može se konfigurisati u skladu sa ličnim preferencijama vozača, čime se omogućava trenutni pristup najčešće korišćenim kontrolama.


Dok Opel Ekperimental predstavlja sve Opelove principe brenda – Detox, Modern German, Greenovation – on takođe ide korak dalje izražavajući emocionalni pristup brenda održivoj mobilnosti.. Pored toga, kada vozilo uđe u mrtvi ugao, upozorenje se pojavljuje na odgovarajućem umetku na vratima, kao i na head-up displeju, čime se obezbeđuje dodatna bezbednost za putnike i druge učesnike u saobraćaju.


Sa fokusom na pokazivanje jasne vizije brenda, Opel Experimental nastavlja dugu i uspešnu tradiciju konceptnih automobila „proizvedenih u Riselshajmu“ - tradiciju koja je započela 1965. godine kada je Opel postao prvi evropski brend koji je predstavio studiju dizajna u obliku legendarnog Experimental GT.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

BMW M5 (2025)
Slika nedelje