AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia s prodajno rekordnim polugodištem u Evropi

Kia s prodajno rekordnim polugodištem u Evropi

Po najnovijim podacima Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u prvoj polovini 2023. u Evropi (Kia ovde ubraja zemlje članice EU, Island, Lihtenštajn, Norvešku, Švajcarsku i Ujedinjeno kraljevstvo) registrovala 304.757 vozila, što znači da je i u 2023. ostvarila rekordne rezultate...

To je 3,8-postotno povećanje u odnosu na isti period 2022. godine. Samo u junu prodali su 54.611 vozila Kia, što je 5,4 % više nego u junu prethodne godine. Kijin evropski tržišni udeo u prvom polugodištu iznosio je 4,6 %.


Kijina elektrifikovana vozila predstavljala su 34 % njene evropske prodaje


U prvoj polovini ove godine su elektrifikovana Kia vozila predstavljala 34 % (103.656 vozila) prodaje Kije u Evropi, što dokazuje da se ovaj brend uspešno etablira kao pružalac rešenja održive mobilnosti. Predsednik Kia Europe Won-Jeong Jeong rekao je: "Nakon rekordnog početka godine Kia je u prvom polugodištu 2023. ostvarila rekordne rezultate. S planiranim početkom prodaje našeg dugo očekivanog modela EV9 u drugoj polovini godine verujemo da će i ovaj novi model i dalje svedočiti o Kijinoj tehnološkoj snazi i da će ga evropski kupci dobro prihvatiti."


U prvom polugodištu ove godine najprodavniji Kijin model je bio sportski terenac Sportage s 82.826 prodatih primeraka, a za njim su sledili Ceed (uključuje četiri varijante karoserije: Ceed, ProCeed, Ceed SW, XCeed) s 68.758 primeraka i mališan Picanto s 39.133 prodata primerka.


PR

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje