AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Nakon Australa, SUV-a sa 5 sedišta, i Espaca, SUV-a sa 5 ili 7 sedišta, novi adut Renaultove ponude će biti potpuno novi RAFALE, kojim će Renault osnažiti ofanzivu na D-segment...

Njegovo ime je inspirisano Renaultovim uspesima ostvarenim u vazduhu. Ako se vratimo u prošlost, na početke 20. veka, videćemo vezu između Renaulta i vazduhoplovstva. U to vreme je Renault bio pionir proizvodnje motora sa unutrašnjim sagorevanjem za automobile, ali i za vozove i avione. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi avioni su nosili ime po poznatim vetrovima. Tako je i C460, trkački jednosed namenjen za rušenje rekorda u brzini, 1934. preimenovan u RAFALE.

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Renault se ponovo povezuje sa svojom prošlošću i otelotvoruje karakteristike Caudrona RAFALE u novom modelu sa vrha svoje ponude. Njegovo ime simboliše vetar, baš kao i njegova kamuflirana silueta, koja već na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera.


Svetska premijera novog Renaulta RAFALE će se održati na 54. Pariškom vazduhoplovnom mitingu koji će se 18. juna održati u Le Bourgetu.


Celu priču o imenu novog modela pronaćićete ovde: „RAFALE, novi vetar u leđa vrhu Renaultove ponude”.


PR

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje