AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije - Znak znači život

Putevi Srbije - Znak znači život

JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju...

Edukativnom kampanjom „Znak znači život“, JP „Putevi Srbije“ želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.

Kampanja se sprovodi kako bi se ukazalo na značaj i ulogu saobraćajne signalizacije i opreme i mogućih posledica uništavanja i krađe iste.


Da li ste znali?


• Na putevima u Republici Srbiji, u poslednje 4 godine oštećeno je ili ukradeno preko 25.000 saobraćajnih znakova i (delova) opreme;


• Vrednost ukradene i oštećene saobraćajne signalizacije i opreme u poslednjih 5 godina iznosi preko milion evra;


Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.U tu svrhu pripremljeni su edukativni video i radio spot, objave za društvene i socijalne mreže, informativni flajeri i posteri.


Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.


JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve medije i stručnu javnost da podrže akciju i uključe se u promociju kampanje kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i sačuvali ljudski životi.


VIDEO:



PR

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

U prva tri meseca ove godine MG4, prvi potpuno električni automobil kompanije MG Motor Europe, sa isporučenih više od 5.200 primeraka, bio je drugi najprodavaniji potpuno električni model u Velikoj Britaniji, s tendencijom da do kraja godine po popularnosti bude u samom vrhu u ovoj kategoriji putničkih vozila...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje