AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije : Završena prva faza proširenja naplatne stanice Stara Pazova

Putevi Srbije : Završena prva faza proširenja naplatne stanice Stara Pazova

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica  u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice...

Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova, broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.


Prva faza projekta proširenja naplatne stanice Stara Pazova je realizovana 01.07.2022.g. kada su puštene u rad dve nove saobraćajne trake za naplatu putarine, čime je znatno povećan kapacitet i obezbeđen nesmetan prolazak vozila tokom letnje sezone.


Planirano proširenje naplatne stanice Stara Pazova, podrazumeva izgradnju 8 ostrva, nakon čega će naplatna stanica imati ukupno 17 saobraćajnih traka, od kojih će u svakom trenutku minimum 3 biti namenjene samo za korisnike elektronske naplate putarine.


Pored proširenja, planirana je i izgradnja upravnog objekta sa više od 300m2 moderno opremljenog prostora smeštenog iznad naplatnih kanala.


Tokom proteklog vikenda, uprkos pojačanom intenzitetu saobraćaja, nije bilo zadržavanja na naplatnoj stanici Stara Pazova, a ukupno je prošlo oko 111.500 vozila, što je za skoro 9% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.


Naplatna stanica će, nakon proširenja, biti jedna od najvećih naplatnih stanica, projektovana po uzoru na moderne naplatne stanice i zajedno sa naplatnom stanicom Beograd imaće najveću propusnu moć.


PR

Red Bull Racing Showrun 2022 Belgrade (FOTO)

Red Bull Racing Showrun 2022 Belgrade (FOTO)

U tačno 13 sati 17. septembra, u sklopu Red Bull Showruna, David Coulthard, Red Bull DriftBrothers i motociklista Arūnas Gibiežija zadimili su gumama Trg Republike uz prisutstvo vernih pratitelja i ljubitelja brzine...

BMW i5 eDrive40 (2023)
Slika nedelje