AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MG Motor, svetski poznata automobilska marka, stiže u Srbiju

MG Motor, svetski poznata automobilska marka, stiže u Srbiju

Na ovogodišnjem DDOR BG Car Show 07, koji će za posetioce biti otvoren od 12. do 15. maja u Beogradu, svetski poznata automobilska marka MG Motor predstaviće svoje inovativne modele prvi put i u Srbiji...

Biće izloženi na štandu MG Motor Srbija, sastavnom delu kompanije MG Motor Adriatic, koja s radom kreće 2022. i, osim Srbije, objedinjuje poslovanje i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Sedište kompanije MG Motor Adriatic je u Zagrebu, a Grand Automotive Adriatic d.o.o. je uvoznik za naveden region.


MG Motor deo SAIC Motor korporacije


Matična kompanija MG Motor je korporacija SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), koja je sedmi najveći proizvođač automobila na svetu. Takođe, SAIC Motor je bio prva automobilska grupacija u Kini s godišnjom prodajom većom od sedam miliona automobila. Osim Morris Garages (MG), pod SAIC Motorom su i Roewe i Maxus, SAIC Volkswagen, SAIC-GM i drugi.


Grand Automotive Adriatic - kompanija u 100% vlasništvu Taavura grupe


Taavura grupa osnovana je 1948. i prisutna je na globalnom tržištu kroz više od 100 podružnica i sa više od 15.000 zaposlenih. Ima godišnji promet od 1,3 milijarde evra i stabilnu A+ ocenu S&P grupe.


MG i SAIC su odabrali Grand Automotive Grupu za partnera u Adriatic regionu zbog dokazane sposobnosti uvođenja novih marki na tržište kroz strategiju brzog rasta.

MG Motor, svetski poznata automobilska marka, stiže u Srbiju

MG – automobili za moderan način života

 

MG je automobil koji inspiriše strast za vožnjom i slobodom na putu dok istovremeno omogućava bezbednost i praktičnost. Kompanija MG Motor se pri unapređivanju svojih modela koristila novim tehnologijama i zato se definiše kao automobil budućnosti, pogodan za svakodnevne potrebe i navike modernog potrošača i urbanih mladih porodica. Unutrašnjost MG modela dočekaće vozača s najnovijim tehnologijama koje će mu iskustvo vožnje učiniti zabavnim, bezbednim i efikasnim. Osim tehnologiji i dizajnu, kompanija MG Motor posebnu pažnju pridaje i održivoj budućnosti celokupne planete. Zbog toga je svaki novi MG model dizajniran i razvijen kako bi pružio izvanredne nivoe ekološke efikasnosti.


Nova era MG automobila


Pod motom „Kreiranje nove ere automobila“, kako je to službeno nazvano od strane MG Motor, nastaju modeli modernog dizajna i najnovijih tehnologija. Tako su i nastale nove generacije kompanije MG Motor kao što su modeli MG ZS, MG EHS, MG MARVEL R, MG 5, a smatraju se nosiocima vodećih tehnologija za povezivanje čoveka s automobilom i okolinom.


MG Motor nastavlja kontinuirani rast i razvoj


MG Motor je bio i ostao veliko ime u automobilskoj industriji. Razvojem i unapređenjem je zauzeo svoje mesto na globalnom tržištu, a svojim karakteristikama njegova vozila osvajaju naklonost brojnih kupaca. Kompanija MG Motor je u Evropi u protekle dve godine otvorila više od 400 prodajno-servisnih salona, a rast prodaje je posledica uvođenja modela u ponudu koji oduševljavaju kvalitetom i opremom. U 2020. kompanija MG Motor je u Evropi prodala 7.200 vozila. Već 2021. ta brojka je utrostručena i prodaja je dosegla 22.000 vozila. Rast prodaje nastavljen je i u 2022. Godini, s 22.135 prodatih vozila već u prvom kvartalu. To potvrđuje da MG modeli predstavljaju pravi odgovor za potrebe evropskih kupaca.


Na službenom YouTube kanalu MG Motora objavljen je i teaser (videozapis) koji najavljuje dolazak potpuno novog MG modela krajem 2022. što samo dokazuje da kompanija MG Motor nastavlja s daljnjim jačanjem ponude i kreiranjem noviteta za vozače širom sveta. Dolazak MG Motora predstavlja svojevrsnu prekretnicu na automobilskom tržištu u Srbiji.

MG Motor, svetski poznata automobilska marka, stiže u Srbiju

Istorija MG Motor


MG Motor je automobilska marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Osnovao ju je britanski pionir automobilizma William Morris, vlasnik tadašnje firme Morris Garages, po kojem je automobilska marka i dobila ime. Dvadesetih godina prošlog veka ideja je bila razvijanje MG-a u smeru sportskih automobila pa je tako u istoriji MG postigao više od 40 svetskih brzinskih rekorda i prozvan najkvalitetnijim trkačkim automobilom na planeti. U skoro 90 godina od osnivanja, uticaj kompanije MG Motor raširio se na pet kontinenata i obuhvata 39 država. Zato se sa sigurnošću može reći da je kompanija MG Motor davno nadmašila granice Velike Britanije i postao ikona globalne automobilske industrije. Od 2019. je kompanija MG Motor je i službeni globalni automobilski partner fudbalskog kluba Liverpool, evropskog prvaka iste godine, a 2020. je proglašen najboljim brendom.


PR

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

24 sata: toliko je trebalo Daciji da izvede industrijski tour de force*. U fabrikama u Piteštiju, Tanžeru i Kazablanci istovremeno je transformisala sve svoje modele i udahnula im novi vizuelni identitet, i to 3100 vozila u jednom danu! 

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje