AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022...

Novi Megane je ocenjen sa 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu dece zahvaljujući konstrukciji koja pruža izuzetnu zaštitu i čak sedam vazdušnih jastuka. U kategoriji zaštite osetljivih učesnika u saobraćaju je ostvario ocenu 65 %, a u kategoriji sistema za pomoć u vožnji 79 %.


Pored elemenata koje ocenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric se oslanja i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina saradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Na vetrobranskom staklu novog Megana E- Tech Electric se nalazi i nalepnica sa QR kodom. Namenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je reč o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (na primer, informacija o lokaciji baterije i vazdušnih jastuka, mestima za brzo i sigurno sečenje) – što vreme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!


Pristup za vatrogasce i QR kod su deo mera koje obezbedjuju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Generalno je briga za sigurnost korisnika u saobraćaju i zaposlenih na radnom mestu jedan od tri kriterijuma (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se sprovodi u okviru strategije Renaulution.


PR

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Servis Auto-Aca osnovan je 1. aprila 1992. godine u Paraćinu. Osnivač Nenad, Neša Radunović, postao je ubrzo poznat u svom gradu i okolini kao jedan od retkih mehaničara koji otklanja svaki kvar na automobilu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje