AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022...

Novi Megane je ocenjen sa 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu dece zahvaljujući konstrukciji koja pruža izuzetnu zaštitu i čak sedam vazdušnih jastuka. U kategoriji zaštite osetljivih učesnika u saobraćaju je ostvario ocenu 65 %, a u kategoriji sistema za pomoć u vožnji 79 %.


Pored elemenata koje ocenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric se oslanja i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina saradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Na vetrobranskom staklu novog Megana E- Tech Electric se nalazi i nalepnica sa QR kodom. Namenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je reč o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (na primer, informacija o lokaciji baterije i vazdušnih jastuka, mestima za brzo i sigurno sečenje) – što vreme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!


Pristup za vatrogasce i QR kod su deo mera koje obezbedjuju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Generalno je briga za sigurnost korisnika u saobraćaju i zaposlenih na radnom mestu jedan od tri kriterijuma (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se sprovodi u okviru strategije Renaulution.


PR

Sajam automobila u Beogradu - od 12. do 15. maja

Sajam automobila u Beogradu - od 12. do 15. maja

O SAJMU. DDOR BG CAR SHOW 07 (pod sloganom "Prirodni broj obrtaja") i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion ("Sve tvoje strasti na jednom mestu") predstavljaju jedinstvenu sajamsku manifestaciju, najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu ali i jugoistočnoj Evropi...

Sebastien Ogier - Rallye Monte Carlo 2023
Slika nedelje