AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Auto: 21 godina podrške Tour de France-a

Škoda Auto: 21 godina podrške Tour de France-a

Škoda Auto obeležava svoju 21. godinu zaredom kao zvanični glavni partner Tour de France-a. 111. izdanje najpoznatije svetske biciklističke trke počelo je 29. juna Grand Départom u Firenci, Italija...

Po prvi put, takmičenje se ove godine neće završiti u Parizu, jer Olimpijske igre počinju u glavnom gradu Francuske samo nekoliko dana kasnije. Na većini etapa, potpuno električna Škoda Enyaq služiće direktoru Tour-a Christianu Prudhommeu kao „Crveni automobil“, predvodeći peloton tokom cele trke. Ruta će odvesti 176 vozača i 205 Škoda automobila za podršku kroz 21 etapu i gotovo 3.500 kilometara do Nice 21. jula. Putem kanala društvenih medija proizvođača automobila i web stranice WeLoveCycling fanovi će moći da pristupe ekskluzivnim informacijama i takmiče se za uzbudljive nagrade. U februaru ove godine Škoda Auto je istakla svoju predanost biciklizmu, produživši svoje partnerstvo s organizatorom biciklističkog događaja, A.S.O., do 2028. godine. Češki proizvođač automobila takođe podržava Tour de France Femmes avec Zwift treću godinu zaredom.

Škoda Auto: 21 godina podrške Tour de France-a

„Više od 20 godina Škoda je usko povezana s profesionalnim biciklizmom. Produženjem našeg ugovora do 2028. godine, pokazujemo čvrstu predanost A.S.O. i globalnoj biciklističkoj zajednici. U narednim nedeljama naš fokus će biti na Tour de France-u i impresivnim nastupima sportista. Fanove ćemo uključiti u trkačku akciju putem naše platforme WeLoveCycling pod parolom „What’s your Tour?“ – nudeći informacije iza kulisa, takmičenja, utiske uživo s rute i intervjue s fanovima koje vodi bivši britanski profesionalni biciklista Cameron Jeffers na našim službenim kanalima društvenih mreža.“ - Martin Jahn, član uprave Škoda Auto zadužen za prodaju i marketing.


Opsežan vozni park za organizatore trka


Direktor trke Christiane Prudhomme predvodiće peloton u „Crvenom automobilu“ opremljenom posebnim karakteristikama poput panoramskog krova i najsavremenije komunikacione tehnologije. Ove godine, potpuno električni Enyaq i vodeći model brenda Škoda Superb služiće kao njegov mobilni komandni centar. Službena flota Tour-a sastoji se od 205 vozila brenda Škoda, koja će pratiti peloton od 176 biciklista u 22 tima na celih 3.492 kilometra kroz četiri zemlje: Italiju, San Marino, Monako i Francusku. 21 etapa uključuje osam ravnih deonica, četiri brdovite etape, sedam planinskih etapa i dva hronometra, koji prolaze kroz italijanske Apenine, italijanske i francuske Alpe, Centralni masiv i Pireneje.

Škoda Auto: 21 godina podrške Tour de France-a

Škoda i Tour de France – 21-godišnje partnerstvo


Od 2004. godine Škoda Auto kontinuirano podržava najveću svetsku biciklističku manifestaciju kao glavni i vozni partner. Pored toga, po 14. put, Škoda Design Team je odgovoran za izradu trofeja od kristalnog stakla za pobednika i vodeće u bodovnim, brdskim trkama i mladim vozačima na Tour de France-u. Češki proizvođač automobila već deset godina sponzoriše i zelenu majicu za lidera bodovne klasifikacije.


Prilika da osvojite putovanje na Tour de France 2024


Na web stranici WeLoveCycling obožavaoci mogu da učestvuju u takmičenjima za osvajanje uzbudljivih nagrada, kao što su vrhunski bicikli, originalni potpisani zeleni dresovi, biciklistička oprema i još mnogo toga. Glavna nagrada je trodnevno putovanje u organizaciji Škode na ovogodišnji Tour de France. Ovo neverovatno iskustvo uključuje pratnju pelotona u vozilu Škoda, let helikopterom iznad rute i vožnju s legendom biciklizma i pobednikom Tour de France-a, Andyjem Schleckom.


U sklopu kampanje „What’s Your Tour“, bivši britanski profesionalni trkač Cameron Jeffers pružiće ekskluzivne informacije, atmosferu i intervjue direktno s trke. Obožavaoci mogu da pristupe ovom sadržaju pod oznakom #whatsyourtourde na društvenim mrežama. Uz to, putem mobilne aplikacije Tour de France koju pokreće Škoda, fanovi mogu da prate akciju uživo na stazi, primaju najnovija ažuriranja i uživaju u zadivljujućim pričama iza kulisa.


Škodina predanost biciklizmu ukorenjena je u istoriji kompanije


Istorija češkog proizvođača automobila usko je povezana s biciklima: 1895. Václav Laurin i Václav Klement osnovali su fabriku bicikala u Mladá Boleslavi, a bicikli i biciklistički dodaci već su godinama deo proširenog asortimana kompanije.


Škoda Auto nedavno je obnovila partnerstvo s A.S.O. i tako podržava ukupno 20 međunarodnih profesionalnih i amaterskih sportskih događaja. Osim toga, proizvođač automobila sponzoriše češku etapu nacionalne amaterske trke L’Étape du Tour de France. Od 2022. Škoda Auto takođe podržava trku Tour de France Femmes avec Zwift, koja ove godine počinje 12. avgusta u Roterdamu u Holandiji, a završava nakon osam etapa 18. avgusta u Alpe d’Huez.


Linkovi za praćenje Tour de France-a sa Škoda Auto:
• WeLoveCycling
• Instagram
• Facebook
• Spotify
• Strava
• YouTube


PR

Kampanja

Kampanja "Vozi odmoran" na naplatnoj stanici Beograd

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije, JP „Putevi Srbije“, Auto–moto savezom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizovali su promotivno-edukativne aktivnosti na naplatnoj stanici „Beograd“...

Saradnja fondacije Toyota Mobility i grada Višija

Saradnja fondacije Toyota Mobility i grada Višija

Toyotina fondacija za mobilnost (Toyota Mobility Foundation - TMF), u saradnji s francuskim gradom Višijem i tri start-ap preduzeća ozvaničila je svoje novoformirano partnerstvo čiji je cilj poboljšanje uslova mobilnosti za osobe sa smanjenom pokretljivošću...

123456. . .1602
Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje