AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Enyaq iV osvojio nagradu Zlatni volan za najbolji električni SUV 2021

Škoda Enyaq iV osvojio nagradu Zlatni volan za najbolji električni SUV 2021

Škoda Enyaq iV osvojio je prestižnu automobilsku nagradu Zlatni volan za 2021. godinu. Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag prvi su odabrali električni SUV među tri finalista u kategoriji električnih SUV modela...

Zatim, tokom test vožnji na Lausitzringu, ENYAQ iV takođe je osvojio stručni žiri, uspešno nadmašivši svoje konkurente najboljim ukupnim plasmanom.


Izvršni direktor ŠKODA AUTO Thomas Schäfer naglašava: „Zlatni volan 2021. godine za model ENYAQ iV pokazuje da je kao prava ŠKODA, naš potpuno električni model osvojio čitaoce Auto Bilda i Bild am Sonntag magazina, kao i stručni žiri. U ime svih Škodiana, želeo bih da vam zahvalim na ovoj prestižnoj automobilskoj nagradi. Jedno je jasno: naš ENYAQ iV je tek početak, a uskoro će ga pratiti još e-modela.“


U ovogodišnjem izdanju Zlatnog volana, koji prepoznaje najbolje automobilske inovacije u proteklih dvanaest meseci, čitaoci su mogli da biraju svoje favorite među 70 modela. Ovo je bio prvi put da su urednici napravili razliku između vozila s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i električnih automobila, u kategorijama SUV i električni SUV. Dodeljeno je ukupno dvanaest Zlatnih volana.

Škoda Enyaq iV osvojio nagradu Zlatni volan za najbolji električni SUV 2021

Od ukupno sedam učesnika, čitaoci Auto Bild i Bild am Sonntag magazina izglasali su model ŠKODA ENYAQ iV u finale zajedno s još dva modela u kategoriji električnih SUV modela. To je značilo da se električni SUV na baterije kvalifikovao za praktični test na Lausitzringu početkom oktobra. Ocenjivači su svoju ocenu svakog novog automobila temeljili na različitim kriterijumima, uključujući upravljivost, prostranost i sveobuhvatnu vidljivost. Žiri je zaključio da ENYAQ iV nudi najbolji ukupni paket u segmentu električnih SUV vozila, nadmašujući druga dva modela koji su se našli u finalu.


ŠKODA prvi potpuno električni SUV postavlja standarde


ENYAQ iV predstavlja najznačajniji korak češkog proizvođača automobila do sada u sprovođenju svoje strategije elektromobilnosti. To je prvi ŠKODA proizvodni model koji se temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen grupe. Vodeći električni model brenda ŠKODA nudi veliku prostranost po kojoj je brend poznat, a takođe je vizuelno naelektrisan zahvaljujući svom emotivnom dizajnerskom pravcu. U unutrašnjosti, novi Design Selections zamenjuju konvencionalne linije opreme, dok jasno raspoređena struktura novog asortimana proizvoda omogućava konfiguraciju idealnog vozila kroz samo nekoliko klikova. ENYAQ iV dostupan je s pogonom na zadnje ili na sve točkove i može se pohvaliti dometom od preko 500 kilometara¹ u WLTP ciklusu, što ga čini savršenim saputnikom na dugim putovanjima.


ENYAQ iV osvaja sedmi zlatni volan za brend ŠKODA


Prvi Zlatni volan dodelio je Bild am Sonntag 1976. godine. Vodeći evropski automobilski magazin Auto Bild tu je od 2009. godine. ŠKODA je sada ponosni dobitnik sedam Zlatnih volana. Priča o uspehu započela je 1999. godine s prvom generacijom modela FABIA, a njen je naslednik ovo postigao 2007. godine. Druga generacija modela OCTAVIA pobedila je 2004. godine, a druga generacija modela SUPERB takođe je osvojila Zlatni volan 2008. KAROQ je dobio prestižnu nagradu 2017, a zatim KAMIQ 2019. godine.


¹ Vrednost određena u WLTP postupku merenja. Stvarni domet zavisi od faktora kao što su lični stil vožnje, uslovi na putu, spoljašnja temperatura, vremenski uslovi, da li su uključeni klima ili grejanje, kontrola temperature i broj putnika.


Automagazin.rs

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje