AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Škoda Enyaq Sportline iV je najsportskija verzija novog, potpuno električnog SUV modela iz Mlada Boleslav. Njegov izgled karakteriše niz crnih dizajnerskih elemenata i veliki točkovi, dok spuštena sportska šasija daje posebno dinamično iskustvo vožnje...

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Unutrašnjost naglašava sportski osećaj zahvaljujući ukrasima u karbonskom stilu, multifunkcionalnom trokrakom volanu i sedištima sa integrisanim naslonima za glavu. Novi Škoda model sada uključuje Sportline varijantu, koja se nudi u tri nivoa performansi. Enyaq Sportline iV 60 ima snagu od 132 kW*, dok Enyaq Sportline iV 80 proizvodi 150 kW*. Oba automobila imaju pogon na zadnje točkove. Pogon na sve točkove ima Enyaq Sportline iV 80x i opremljen je sa dva elektromotora koji generišu kombinovanu snagu od 195 kW**.

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Varijante Sportline sastavni su deo Škoda portfolia modela. Češki proizvođač automobila nastavlja sa ovom tradicijom dodavanjem Enyaq Sportline iV u liniju svog prvog potpuno električnog SUV modela. Nova varijanta standardno dolazi sa sportskom šasijom koja sadrži specifične opruge i amortizere, a spuštena je za 15 mm napred i 10 mm pozadi. Branici u boji karoserije i bočni pragovi dodatno poboljšavaju sportski izgled automobila. 

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Bez obzira da li je opremljen pogonom na zadnje ili na sve točkove, električni SUV može se pohvaliti odličnom vučom, pouzdano prenoseći snagu koju generiše sistem električnog pogona u bilo kojoj situaciji. Zbog načina rada električnih motora, maksimalni obrtni moment automobila dostupan je odmah. Visokonaponska baterija ugrađena u pod između osovina osigurava nisko težište, što pozitivno utiče na okretnost i ponašanje vozila u krivini. Zahvaljujući svojoj sportskoj šasiji specifičnoj za model, Enyaq Sportline iV se dinamičnije ponaša pri brzom ulasku u krivinu. Progresivno upravljanje, još jedna standardna karakteristika, takođe omogućava sportskije upravljanje.


* Dostupnost maksimalne električne snage može biti ograničena. Količina energije koja je dostupna u pojedinačnim situacijama u vožnji zavisi od različitih faktora, kao što su temperatura okoline i status napunjenosti, temperatura i stanje ili fizička starost visokonaponske baterije.


** Maksimalna električna snaga 195 kW: Maksimalna snaga kojoj se može pristupiti za najviše 30 sekundi, izračunato u skladu sa UN GTR.21. Količina energije koja je dostupna u pojedinačnim situacijama u vožnji zavisi od različitih faktora, kao što su temperatura okoline i status napunjenosti, temperatura i stanje ili fizička starost visokonaponske baterije. Dostupnost maksimalne snage zahteva da visokonaponska baterija bude između 23°C i 50°C i da ima nivo napunjenosti >88%. Odstupanja od gore pomenutih parametara mogu dovesti do smanjenja snage, do potpune nedostupnosti maksimalne snage. Pomoćni klima uređaj u određenoj meri može indirektno da utiče na temperaturu baterije, a nivo napunjenosti može, na primer, da se podesi u vozilu. Količina energije dostupna u određenom trenutku prikazana je na ekranu vozila. Da bi se što efikasnije održao korisni kapacitet visokonaponske baterije, preporučuje se cilj punjenja akumulatora od 80% ako se vozilo svakodnevno koristi (na primer, prebaciti na 100% pre putovanja na veću daljinu).


*** Podaci su preliminarni

 

PR

Toyota ulaže milijarde u razvoj vodonika

Toyota ulaže milijarde u razvoj vodonika

Kompanija Toyota zajedno sa Sumitomo Mitsui Banking i firmom Sparx, uložiće 15 milijardi jena za finansiranje novog fonda za podršku novim tehnologijama, posebno razvoju pogona na vodonik...

Škoda Auto postaje kompanija bez duvanskog dima

Škoda Auto postaje kompanija bez duvanskog dima

Sva Škoda Auto mesta, prostori i zemljište uskoro će biti bez duvanskog dima. Brend podržava zaposlene koji žele da prestanu da puše i time naglašava svoju ulogu odgovornog poslodavca i kompanije koja vodi računa o zdravlju...

Audi S1 Hoonitron Concept
Slika nedelje