AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Kao dopuna Nissanovoj paleti upečatljivih crossovera, sledećeg leta (2022.) biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. On je svoju svetsku premijeru doživeo juče na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju (Auto Shanghai 2021.)...

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Kao i njegov rođak Qashqai, zasnivaće se na CMF-C platformi alijanse koja predstavlja najsavremeniju arhitekturu dizajniranu da smesti Nissanov napredni pogonski sklop e POWER i ponudiće visokorazvijene tehnologije pomoći vozaču, poboljšanu preciznost i dinamičke performanse.


Potpuno novi X-Trail biće četvrta generacija uspešnog porodično orijentisanog SUV-a i zadržaće formulu prethodnih generacija, nudeći fleksibilnost i svestranu unutrašnjost za kupce sa osećajem za avanture u kombinaciji sa najnovijim Nissanovim ugrađenim tehnologijama. Kao i trenutni X-Trail, novi model će biti dostupan sa preklopivim trećim redom sedišta što donosi nove pogodnosti porodicama i prijateljima za bogata iskustva daleko od kuće, ali ostaće takođe prilično kompaktan za lake manevre parkiranja.
e-POWER


Potpuno novi X-Trail biće dostupan sa Nissanovom e-POWER instalacijom koja predstavlja jedinstvenu Nissanovu inovaciju i ključnu komponentu u strategiji inteligentne mobilnosti kompanije.


Jedinstven element instalacije e-POWER je taj što se benzinski motor koristi isključivo za generisanje električne energije, dok točkove pokreće samo elektromotor. To znači da motor uvek može da radi u svom optimalnom opsegu, što dovodi do superiorne efikasnosti goriva i nižih emisija CO2 u poređenju sa tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovo je inovacija pogonskog sklopa za kupce koji nisu spremni da prihvate potpuno električno vozilo, ali žele da uživaju u prednostima elektrifikovanog pogonskog sklopa.


Sa verzijom 4WD, potpuno novi X-Trail i dalje će biti Nissanov prirodni izbor za avanturističke porodice koje će uživati u njegovoj robusnoj svestranosti, podržanoj naprednim sistemom pogona na sve točkove podesivim za snežne, šljunkovite ili blatnjave terene što će uliti poverenje u izazovnim uslovima, kako na asfaltiranim putevima tako i na neasfaltiranim.


Potpuna paleta crossovera


Dolazak novog vozila X-Trail u leto 2022. godine upotpuniće Nissanovu privlačnu paletu, fascinantno obnovljenu i redizajniranu.


Od uvođenja upečatljive i odvažne druge generacije vozila Juke u novembru 2019., preko globalnog predstavljanja zapanjujućeg potpuno novog, potpuno električnog crossovera Ariya u julu 2020. i otkrivanja treće generacije kultnog, pionirskog vozila Qashqai u februaru 2021., novi X-Trail demonstrira Nissanovu smelu, inovativnu viziju elektrifikovane budućnosti pod okriljem svog plana poslovne transformacije Nissan NEXT.


“Obnavljanje Nissanove linije nastavlja se kontinuirano. Novi X-Trail ostaće veran svojoj dobro uspostavljenoj SUV formuli koja se pokazala toliko uspešnom za Nissan od predstavljanja prvog modela 2001. Ponudiće veću efikasnost, prefinjenost, svestranost i praktičnu tehnologiju. I upotpuniće paletu svojih elektrifikovanih crossover rođaka, dajući kupcima izvanredan SUV sa elektrifikovanim pogonskim sklopom za njihove svakodnevne potrebe,” rekao je Guillaume Cartier, predsedavajući Nissana za region Afrika, Srednji Istok, Indija, Evropa i Okeanija (AMIEO).


PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje