AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

U trenutku kada brend predstavlja potpuno novi identitet i modernizovaniji i elegantniji novi logotip koji prati redizajn vozila,  Puegeot 208 i SUV Peugeot 2008 nastavljaju da nižu uspehe...

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

U februaru je na tronu najprodavanijih vozila u Evropi bio upravo Peugeot 208 sa 18.375 isporučenih primeraka. Sledi ga Peugeot 2008 koji je stigao do 17.120 novih vlasnika, što je takođe najbolji evropski rezultat u SUV segmentu.


Najnovija generacija Peugeota 208, apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije i mladosti.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda: ističe mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrednosti Peugeot Brenda: najviša očekivanja, stil i emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a, svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama: dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama i najnovijim tehnologijama.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

S obzirom na to da se način korišćenja automobila konstantno menja, da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa, nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori: električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez
obzira na vrstu pogona.


Postignutom rezultatu dodatno je doprinela i električna verzija modela, PEUGEOT e-208, koja se na listi najprodavanijih električnih automobila nalazi na četvrtom mestu.

 

Peugeot 2008 dizajnerski je potpuno usklađen sa najnovijom generacijom modela brenda, što znači da ima prepoznatljivu masku hladnjaka i specifične LED farove na koje se nadovezuju dnevna LED svetla koja predstavljaju stilizovane lavlje očnjake.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 2008 dolazi po prvi put u verziji na struju, opremljenoj elektromotorom od 136 ks (100 kW) i 260 Nm. Električna energija skladišti se u baterijama kapaciteta 50 kWh, koje obezbeđuju autonomiju u vožnji od 312 km. Snažan i prepoznatljiv, novi Peugeot 2008 kreiran da ispuni najviše ambicije i okrene novu stranicu pisanja istorije SUV modela
Peugeot brenda, što dokazuju i prošlomesečni rezultati.


PEUGEOT 2008


Takođe, zavidan rezultat ostvario je i PEUGEOT 3008 PHEV, koji se nalazi na drugom mestu najprodavanijih hibridnih vozila sa 2.564 prodatih jedinica i zabeleženim rastom od 120%.
Novi SUV PEUGEOT 3008 HYBRID kombinuje snagu i odvažnost sa sveprisutnom tehnologijom u kabini koja doprinosi jedinstvenom uživanju u vožnji. Njegova dva motora HYBRID 225 ks FWD i HYBRID4 300 ks AWD, kombinuju energije, efikasni su i dinamični. 100% električni režim vožnje pruža sjajne osećaje u vožnji.


Autonomija litijum-jonske baterije novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID omogućava da prelaženje do 59 km u Electric režimu, prema WLTP homologacionom protokolu (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). WLTP protokol daje korisnicima precizniji pogled i realističnije vrednosti autonomije u odnosu na stvarno korišćenje vozila.


PR

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Kao dopuna Nissanovoj paleti upečatljivih crossovera, sledećeg leta (2022.) biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. On je svoju svetsku premijeru doživeo juče na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju (Auto Shanghai 2021.)...

Renault svetu daje više boje

Renault svetu daje više boje

I brojke to dokazuju! Iako je ponuda boja za automobile svakim danom sve bogatija, takozvane „neutralne boje” poput bele, crne i sive itekako prednjače među novim kupcima...

Bugatti Chiron Super Sport 300 (2021)
Slika nedelje