AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Taksista Zelen Obrad nije morao da brine o prihodima, iako nije radio zbog Covida19. Proverite zašto

Taksista Zelen Obrad nije morao da brine o prihodima, iako nije radio zbog Covida19. Proverite zašto

Godina za nama bila je teška i izazovna za sve u Srbiji, posebno za predstavnike malog i srednjeg biznisa. Veliki broj je onih koji su dobili Covid19 i neko vreme bili sprečeni da rade, pa samim tim nisu mogli da obezbede ni svoje porodice...

Među ovom grupom profesija, pogođeni su i taksisti, a jedan od njih je i Zelen Obrad iz Beograda, koji je za volanom više od 20 godina.


Zelen je bio zaražen i sprečen da obavlja svoje radne obaveze. Ovo je bio vrlo kritičan momenat za njega. Srećom, u tom teškom trenutku, dobio je podršku koja mu je pomogla da nastavi da radi nakon što se oporavio, ali sa mnogo manje briga i problema.


O čemu se radi?


Nema začkoljice. Yandex Go je pokrenuo specijalni program podrške za svoje partnere u martu 2020. godine, na samom početku pandemije, a izdvojeni fond iznosi više od 6 miliona evra. Ova podrška podrazumeva povećanje postojećih naknada koje Yandex Go isplaćuje vozačima koji su su oboleli od koronavirusa ili su bili u karantinu zbog kontakata sa obolelima. Uvećanje se odnosi na sve koji redovno rade sa servisom i izvršavaju narudžbine najmanje nekoliko sati dnevno.


Ovaj specijalni program podrške nastaviće se i tokom 2021. godine, jer se čini da će vozačima i u tom periodu biti potrebna ova podrška.


„Bio sam zaražen virusom Covid19 i Yandex Go me je podržao i pomogao mi, tako da nisam morao da brinem o finansijama tokom borbe protiv bolesti. Taksisti, kad su sprečeni da rade zbog koronavirusa, nemaju prihod, pa mi je ova finansijska podrška dodeljena iz Fonda mnogo značila za dane tokom kojih nisam mogao da obavljam taksi prevoz i boravio u karantinu pokušavajući da se oporavim. Ponosan sam na ovu kompaniju, jer pored pomoći namenjene vozačima, pružaju besplatan prevoz medicinskom osoblju tokom čitave pandemije “, kaže Zelen Obrad.


Tokom svoje dvadesetogodišnje karijere ističe da ne pamti sličnu situaciju i nakon iskustva sa koronavirusom, vrlo je posvećen pridržavanju svih propisanih mera.


„Vožnja taksija u vreme pandemije se razlikuje po tome što morate biti oprezniji nego u normalnim okolnostima. Osim zaštitne maske, rukavica i sredstva za dezinfekciju, preporučio bih svim kolegama da imaju spremne maske za naše stranke zbog njihove i naše bezbednosti. Takođe, dezinfekcija vozila se podrazumeva“, poručuje vozač taksija Zelen Obrad.


Pored Srbije, specijalni program podrške partnerima deluje i u Rusiji, Jermeniji, Gruziji, Letoniji, Estoniji, Moldaviji i Kazahstanu, a fond će vrlo brzo pokriti još tržišta.


PR

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

U prva tri meseca ove godine MG4, prvi potpuno električni automobil kompanije MG Motor Europe, sa isporučenih više od 5.200 primeraka, bio je drugi najprodavaniji potpuno električni model u Velikoj Britaniji, s tendencijom da do kraja godine po popularnosti bude u samom vrhu u ovoj kategoriji putničkih vozila...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje