AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Delta Auto grupa predstavila rekordne godišnje rezultate

Delta Auto grupa predstavila rekordne godišnje rezultate

Delta Auto grupa predstavila je rezultate poslovanja za 2023. godinu na konfereciji za medije kompanije Delta Holding koja je održana u Sava Centru...

Delta Auto grupa predstavila rekordne godišnje rezultate

Potpredsednica Delta Holdinga i geleralna direktorka Delta Auto grupe, Aleksandra Đurđević, istakla je da je tokom prethodne godine Delta Auto grupa zabeležila prodajni rast od čak 28% (ukupno: 3.835 jedinica), što predstavlja najbolji godišnji rezultat tokom dosadašnjeg poslovanja.


Ukupne planirane investicije Delta Auto grupe tokom 2024. godine iznosiće preko 30 miliona evra i biće usmerene na novi multibrend salon, koji će se nalaziti na Novom Beogradu. Pored toga, investicijama će biti obuhvaćena i izgradnja najmodernijeg Delta Auto trening-huba u Dobanovcima od 3.400m², kao i centralni magacin.

Đurđević je kazala da je domaće tržište poraslo za 11%, kao i da je prvi put nakon pandemije korona virusa vidljiv blagi oporavak. Luksuzni segment zabaležio je rast od čak 41%, što je bilo evidentno i kada je brend BMW u pitanju, koji je tokom prethodne godine ostvario šest puta veći prodajni rast luksuznih automobila. Posebno interesovanje vladalo je za modelima BMW Serije 7, BMW X7, BMW XM (ukupno 190 prodatih luksuznih vozila).

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi

Delta Auto grupa predstavila rekordne godišnje rezultate

Dobri rezultati kompanije Delta Motors (koja posluje u okviru Delta Auto grupe) evidentni su i u premijum segmentu, gde BMW i MINI modeli zajedno drže lidersku poziciju sa ukupno 32% udela (izvor: Cube Team). Najtraženiji BMW model i tokom prethodne godine bio je BMW X5 koji je prodat u 175 jedinica.


Kompanija Delta Automoto (koja posluje u okviru Delta Auto grupe) kao ekskluzivni uvoznik brenda Maserati za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije, nakon prve godine poslovanja ostvarila je prodaju od 32 vozila, među kojima je najprodavaniji model bio Maserati Grecale.

Delta Auto grupa predstavila rekordne godišnje rezultate

Predstavljajući statistiku domaćeg tržišta motocikala, Đurđević je ukazala da je ono poraslo za 27%. Ukoliko se izuzme segment skutera, čelnu tržišnu poziciju zauzima brend Honda, dok je drugi BMW Motorrad.


Đurđević je, tom prilikom, najavila i modele koji će obeležiti 2024. godinu kada je reč brendovima koje zastupa Delta Auto grupa. Ljubiteljima Honde već sada je na raspolaganju prva ikada Honda ZR-V i potpuno nova Honda CR-V, koja i dalje predstavlja najprodavaniji Hondin model u Srbiji.

Tokom ove godine očekuje se novi BMW Serije 1, kao i novi BMW Serije 2 Coupe, koji dolaze sa značajnim promenama u enterijeru i eksterijeru. Posebu pažnju privlači i dolazak novog modela BMW X3, koji će po prvi put biti dostupan u svim pogonskim verzijama. Pored navdenih, isčekuje se i predstavljanje novog modela BMW M5 u plug-in hibridnoj verziji sa V8 benzinskim motorom i elektromotorom, koji isporučuje oko 700ks.


MINI porodica nedavno je proširila svoju gamu sa dva nova modela MINI Cooper i MINI Cuontryman, dok se kao ekskuzivni novitet isčekuje novi, atraktivni MINI Aceman.


Maserati Grecale ove godine dolazi i u Folgore varijanti, koja je potpuno električna. Na električnom pogonu stiže i GranTurismo sa 761ks i ubrzanjem od 0 do 100km/h za svega 2,1s. Ljubitelji moćnih Maserati modela od sada će imati priliku da uživaju u uzbudljivoj vožnji u okviru centra NAVAK gde su, u saradnji sa Delta Auto grupom, omogućeni sertifikovani treninzi.


Kada je reč o Honda dvotočkašima, ove godine se očekuju modeli HONDA CBR1000 RR Fireblade, HONDA CBR 600 RR, kao i Honda NX500. S druge strane, brend KTM koji obeležava 30 godina popularnog street modela Duke, predstaviće čak pet novih modela.


BMW Motorrad očekuje dolazak inovativnog i potpuno električnog modela CE 02, kao i nove modele F 800 GS, F 900 GS, F900GS Adventure, S 1000 XS, M 100 XR, R 12, R12 NINET, R 1300 GS.


Foto: Milomir Bošković
PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

123456. . .1591
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje