AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije - Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život! (VIDEO)

Putevi Srbije - Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život! (VIDEO)

Uoči Božića i očekivanog povećanog intenziteta saobraćaja na državnim putevima Republike Srbije  JP „Putevi Srbije“  skreće pažnju učesnicima u saobraćaju na edukativnu kampanju...

Putevi Srbije - Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život! (VIDEO)

„Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život“!


Edukativnom kampanjom „Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život“, JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.


Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na nepropisno ponašanje učesnika u saobraćaju prilikom korišćenja zaustavne trake, a u cilju edukacije korisnika puta o pravilnom korišćenju zaustavne trake i to isključivo za zaustavljanje vozila zbog neispravnosti ili iznenadne nesposobnosti vozača za upravljanje vozilom uz ukazivanje na rizik i posledice nebezbednog zaustavljanja u zaustavnoj traci.


Ukoliko se desi da vozilo mora da se zaustavi u zaustavnoj traci zbog neispravnosti vozila ili iznenadne nesposobnosti vozača da upravlja vozilom vozač je dužan da:


 Uključi sve pokazivače pravca
 Nosi svetloodbojni prsluk
 Obeleži vozilo sigurnosnim trouglom na udaljenosti od minimalno 100 m
 Sa bezbednog mesta preduzme sve potrebne mere da vozilo što pre ukloni sa puta


Imajući u vidu veliku zastupljenost saobraćajnih nezgoda u zaustavnoj traci autoputa edukativna kampanja se posebno odnosi na vozače teretnih vozila, vozače autobusa koji primaju putnike, vozače putničkih vozila koji se nepropisno zaustavljaju u zaustavnoj traci radi obavljanja različitih potreba.


Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.


U tu svrhu pripremljeni su edukativni video i radio spot, objave za društvene mreže, informativni flajeri i posteri…


VIDEO:



Budite odgovorni prema sebi i drugima.


„NE BLOKIRAJ ZAUSTAVNU, NE ZAUSTAVLjAJ ŽIVOT“


JP „PUTEVI SRBIJE“

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje