AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Šta znaš o saobraćaju? Osnovci pokazali izuzetno znanje na AMSS takmičenju

Šta znaš o saobraćaju? Osnovci pokazali izuzetno znanje na AMSS takmičenju

Najveće takmičenje učenika osnovnih škola ,,Šta znaš o saobraćaju?” u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, završeno je danas proglašenjem pobednika u Dečijem kulturnom centru ,,Majdan” u Beogradu...

Najboljim osnovcima nagrade su uručili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, generalni sekretar AMSS Milan Nikolić i načenik Uprave saobraćajne policije MUP RS Slaviša Lakićević.


Takmičari sa najviše znanja i veština koji su u finalu osvojili najveći broj poena su Nena Božić, Dunja Galik, Aleksa Vulin i Viktor Simeunović. Ovi zlatni osnovci će Srbiju predstavljati na evropskom takmičenju, koje se ove godine održava u Baru u Crnoj Gori, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

Šta znaš o saobraćaju? Osnovci pokazali izuzetno znanje na AMSS takmičenju

Generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić, izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine najveće udruženja vozača u Srbiji, tradicionalno edukovalo nove generacije o saobraćajnoj kulturi i bezbednosti. „Auto-moto savez Srbije već više od 50 godina organizuje ,,Šta znaš o saobraćaju?”, sa jasnim ciljem da obrazujemo mlađe naraštaje, kako bi danas bili dobri pešaci i biciklisti, a sutra i vozači. I ove godine više od 300.000 osnovaca je učestvovalo na takmičenju, što je za nas i najvažnije, jer će ovo iskustvo deca pamtiti tokom celog života. Današnji pobednici biće i naši nacionalni ambasadori na evropskom takmičenju koje organizuje FIA. Prošle godine je reprezentacija Srbije osvojila zlato, a nadamo se da će i ove postići dobre rezultate. Zahvaljujem se Ministarstvu prosvete i Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer smo zajedno pokazali koliko je ova tema važna za čitavo društvo, ali i to da zajednički brinemo o deci u saobraćaju”, rekao je Nikolić.


Ministar Vesić je rekao da je ovo sjajno takmičenje osnovaca, jer nije samo obrazovno, već čuva živote mladih ljudi. „Srbija je, nažalost, zemlja u kojoj za trećinu više ljudi gine u saobraćajnim nezgodama nego u zemljama EU i nama je zaista neophodno da obrazujemo mlade, koji najviše ginu u saobraćaju, kako bi sačuvali glavu. Zato je ovo takmičenje važno i potrebno”, rekao je Vesić. Naveo je da je dobro i što u njemu učestvuju škole iz cele Srbije, a od najboljih osnovaca formirana je i ekipa koja će zemlju predstavljati na međunarodnim takmičenjima. To i jeste važan posao AMSS - da među najmlađima širi svest i uči ih da poštuju saobraćajne propise, jer to čuva živote, dodao je Vesić.

Šta znaš o saobraćaju? Osnovci pokazali izuzetno znanje na AMSS takmičenju

„Nažalost, mi smo zemlja u kojoj je u poslednjih 10-20 godina, broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama takav da smo izgubili jedan mali grad. Mi to sebi ne možemo da dozvolimo. Zato je obaveza svih, i MUP-a, i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i AMSS-a, da učinimo sve da, kroz izmene zakona, oštriju kaznenu politiku, i kroz obrazovanje učinimo sve da imamo što manje poginulih u saobraćaju”, rekao je ministar Vesić.


„U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije, zahvalio bih se Auto-moto savezu Srbije na organizaciji 54. takmičenja ,,Šta znaš o saobraćaju?”, koje je i jedno od najdugoročnijih kada je reč o bezbednosti saobraćaja. Ne treba trošiti reči na to koliko je saobraćajna edukacija u ovom uzrastu bitna za bezbedno učešće u saobraćaju. Zaista mi je zadovoljstvo što i ove godine dajemo doprinos i učestvujemo u ovako dobrom projektu”, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije, Slaviša Lakićević.


Ovogodišnje 54. takmičenje ,,Šta znaš o saobraćaju” održano je uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U organizaciji takmičenja učestvovali su i AMS Osiguranje i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, a doprinos realizaciji pružili su i Opština Savski venac i kompanija OMV Srbija.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

123456. . .1580
Lamborghini Lanzador concept
Slika nedelje