AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook planira AI platformu podataka sa kompanijama Amazon Web Services i Snowflake

Hankook planira AI platformu podataka sa kompanijama Amazon Web Services i Snowflake

Integrisana AI platforma podataka za poboljšanje performansi i kvaliteta pneumatika – to je plan koji proizvođač premijum pneumatika Hankook sprovodi zajedno sa holding kompanijom Hankook & Company, američkim stručnjacima za cloud i softver, Amazon Web Services (AWS) i Snowflake...

Digitalni ekosistem takođe treba da pomogne u razvoju tehnologije autonomne vožnje, povećanju efikasnosti u razvoju proizvoda i povećanju kvaliteta kroz analizu proizvodnih podataka. Sa ovom platformom, Hankook želi da čvrsto usidri odluke zasnovane na podacima u svojoj korporativnoj kulturi i poveća vrednost kompanije kroz optimizovanu dostupnost podataka. Proizvođač pneumatika takođe planira da proširi procese digitalnog razvoja u celom lancu vrednosti omogućavajući zaposlenima da prave male inovacije u radnom okruženju zasnovanom na sistemu.


Hankook & Company sarađuje sa kompanijama AWS i Snowflake na uspostavljanju optimizovane infrastrukture za analizu podataka, koja uključuje rešenja zasnovana na cloud-u i ekspertizi platforme. Projekat ima za cilj da izgradi integrisano okruženje za analizu podataka koristeći najnovije tehnologije veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (MU). Projekat će iskoristiti okruženje AWS-ovog jezera podataka i infrastrukturu za analizu podataka, uključujući Sagemaker i AutoML, i imaće platformu Snowflake kao skladište podataka u cilju promovisanja migracije cloud-a i digitalne transformacije.


Optimizacija postojećih i budućih proizvoda zasnovana na podacima


Platforma za analizu podataka zasnovana na cloud-u je dom za interne i eksterne podatke – od centra za istraživanje i razvoj, proizvodnju i evaluaciju kvaliteta kompanije Hankook, kao i od izvora kao što su pružaoci usluga mobilnosti ili anketa „Glas korisnika“. Novoizgrađena platforma treba da postane alat za poboljšanje performansi i kvaliteta pneumatika. On će integrisati i analizirati podatke iz testova performansi i povratnih informacija kupaca za njihove pneumatike za električna vozila, Hankook „iON” seriju, kako bi poboljšao njihove performanse. Pored toga, kompanija će koristiti integrisanu analizu podataka o radu vozila i eksternih podataka za razvoj tehnologije autonomne vožnje. Hankook & Company takođe ima za cilj povećanje efikasnosti razvoja novih proizvoda i rešavanje problema kvaliteta kroz analizu proizvodnih podataka. Kompanija će, kolektivno i bez obzira na lokaciju svojih podružnica i zaposlenih, moći da koristi integrisanu platformu za slobodan pristup podacima, identifikaciju novih poslovnih prilika, postizanje strateških ciljeva i povećanje konkurentnosti kroz razmenu podataka i tehnološku saradnju sa eksternim kompanijama.


Seong-jin Kim, glavni digitalni direktor (CDO) i glavni informacioni direktor kompanije Hankook & Company, izjavio je: „Sa razvojem generativne veštačke inteligencije, veštačka inteligencija prolazi kroz prekretnicu. Javila se potreba za platformom koja može da prikuplja i da slobodno koristi interne i eksterne podatke kako bismo ih primenili u poslovanju“, i da ćemo „koristeći odličnu tehnologiju i rešenja Amazon Web Services i Snowflake, maksimizovati naše mogućnosti veštačke inteligencije i ubrzati naš put ka poboljšanju konkurentnosti proizvoda u oblastima kao što su električno vozilo i pametni pneumatici.”


AWS je najveća svetska kompanija za usluge u cloud-u koja pruža IT usluge za računarstvo, skladištenje, baze podataka, analizu, veštačku inteligenciju, IoT (internet inteligentnih uređaja) kao i bezbednost preduzećima. Snowflake, sa sedištem u Montani, SAD, je softver kao usluga (SaaS), zasnovan na cloud,-u koji pomaže efikasno skladištenje, obradu i analizu velikih količina podataka. Snowflake je postao poznat nakon što je Voren Bafet investirao u kompaniju, osnovanu 2012. U novembru 2021. godine, Snowflake je počeo sa radom u Južnoj Koreji osnivanjem lokalne kancelarije.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

123456. . .1580
Lamborghini Lanzador concept
Slika nedelje