AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia EV6 GT je naslednik Stingera kao nova perjanica brenda

Kia EV6 GT je naslednik Stingera kao nova perjanica brenda

Iz Kije su potvrdili da su porudžbine za model Stinger zaključene čime je otvoren put novom potpuno električnom EV6 GT, najsnažnijem vozilu koje je Kia ikad proizvela i novoj perjanici ovog južnokorejskog brenda...

Kia Stinger, lansiran 2017. godine, od tada je doživeo mnogo unapređenja preko potrebnih u vrlo konkurentskom evropskom segmentu sportskih limuzina. Stinger kog pokreće 3,3-litarski benzinski motor V6 s dvostrukim turbo-punjačem donedavno je bio Kia s najbržim ubrzanjem pošto mu je od 0 do 100 km/h trebalo samo 4,9 sekundi.


EV6 GT će naslediti Stingera kao Kijinog najprestižnijeg grand tourera

 


Stinger je bio i Kijin ikonični automobil. Limuzina visokih performansi s pogonom na zadnji par točkova bila je ostvarenje odvažnih namera ovog brenda da napravi vozilo koje je sposobno udobno i sa stilom prelaziti velike razdaljine. Kijin grand tourer je ovaj brend predstavio i drugačijem tipu kupaca i igrao je važnu ulogu u preoblikovanju shvatanja Kije.

Kia EV6 GT je naslednik Stingera kao nova perjanica brenda

Električni EV6 GT sa 585 KS od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekundi


Novi model Stingeru ne preuzima samo krunu kao Kia s najbržim ubrzanjem (3,5 sekundi od 0 do 100 km/h), nego je i najsnažniji serijski automobil koji je Kia ikada napravila. Njegov električni pogonski sklop s dva motora (jedan napred i jedan nazad) može se pohvaliti snagom od čak 585 KS i najvećim obrtnim momentom od 740 Nm.


EV6 GT izrađen je na Kijinoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) namenjenoj velikoj električnoj snazi vozila. Sa motorima na obe osovine i baterijom velikog dometa i kapaciteta od 77,4 kWh, smeštenoj ispod ravnog dna kabine, EV6 GT nudi prostranu unutrašnjost u elegantnom obliku krosovera inspirisanog kupeima. Njegov domet s jednim punjenjem iznosi do 424 km (WLTP, komb.), dok mu tehnologija punjenja od 800 V omogućava vrlo brzo punjenje od 10 do 80 posto napunjenosti baterije za samo 18 minuta.


Prvi kupci EV6 GT iz Evrope već dobili svoja vozila


Kia će ispuniti sve postojeće porudžbine kupaca Stingera te će i dalje pružati potpunu brigu za sve svoje klijente i servisnu podršku vlasnicima Stingera. Prve isporuke EV6 GT evropskim kupcima već su u toku.


PR

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Premijera BMW X5 modela u novom BMW salonu

Najpopularniji BMW SUV model X5 premijerno je predstavljen u Beogradu zajedno sa BMW Connected Drive sistemom, koji je od sada dostupan i u Srbiji. Prezentacija je održana u novootvorenom The BMW Store-u u Galeriji Beograd, koji se prostire na 500m² i pruža sve usluge jednog prodajnog salona...

123456. . .1564
BMW X6 2023
Slika nedelje