AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je na dodeli nagrada TopGear.com 2022 proglašena "proizvođačem godine " čime uspešno završava ovu godinu. To je druga godina zaredom kako je Kia odnela pobedu u izboru TopGear.com, jer je prošle godine potpuno novi EV6 pobedio u kategoriji 'krosover godine'...

Novi Niro, Sportage i EV6 GT doprineli drugačijem shvatanju Kia brenda


Kia je ove godine u Evropi lansirala više modela koji menjaju shvatanje Kije u očima šire javnosti – pogotovo to važi za Sportage pete generacije i potpuno novi Niro koji su Kijini najprodavaniji modeli u Evropi. Oba modela ponudila su puno unapređenja u odnosu na prethodnike na više područja, uključujući spoljni izgled, dizajn unutrašnjosti, tehnološki napredak i održiva rešenja.


Urednik revije BBC Top Gear Jack Rix komentarisao je: "Kijina forma je izuzetna. Uprkos svim preprekama njen uspon ne jenjava. Kia postaje sve odvažnija. Najnoviji Sportage je vrhunski porodični krosover u odnosu na svoje najbliže konkurente, novi Niro deluje markantno jer nudi hibridnu i električnu verziju. Kia EV6 GT nudi varijantu sa 585 KS s izuzetnim načinom driftovanja."


Predsednik Kia Europe Jason Jeong rekao je: "To je bila izuzetna godina za Kiju po pitanju novih modela, prepoznatljivosti brenda i prodaje. Naš tržišni udeo u Evropi je u poslednja dva meseca i dalje stabilan na 5,1% i ovaj uspeh je posledica naše neverovatne ponude elektrifikovanih modela. I u 2023. godini ćemo širiti našu elektrifikovanu ponudu i nadamo se da ćemo još više klijenata oduševiti za prelazak na struju i podupreti održivu budućnost za sve."


Kijino elektrifikovano putovanje nastavlja se u 2023. lansiranjem dugo očekivanog EV9
Kijina strategija "Plan S" predstavlja njene održive ciljeve, uključujući 14 potpuno novih električnih modela do 2027. godine. Prvi sledeći model koji će Kia lansirati iduće godine na evropskom tržištu biće dugo očekivani EV9.


Kia EV9 predstavljaće vrhunac svega što je moguće dostići s električnim terencem. Veliki električni SUV, postavljen na Kijinoj novoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) za Kiju označava početak nove ere sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.


Za pregled videa 2022 TopGear.com Awards ('Meet the Winners'), kliknite na link na sajtu TopGear.com ili na YouTube kanalu (prilog o Kiji je od 10:37 do 11:25).


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

123456. . .1585
Lamborghini Revuelto
Slika nedelje