AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia opet osvojila prestižne nagrade Zlatni volan

Kia opet osvojila prestižne nagrade Zlatni volan

Potpuno novi Kia Niro EV pobedio je na prestižnom takmičenju Zlatni volan (Goldenes Lenkrad) koje važi za najprestižnije u Nemačkoj...

Potpuno električni krosover, koji je nedavno predstavljen i već je dobio brojne pohvale kritičara, nagrađen je sa "Zlatnim volanom 2022" u vrlo konkurentskoj kategoriji kompaktnih SUV-ova. Kia Sportage u plug-in verziji (PHEV) zauzeo je drugo mesto što je dvostruko slavlje za Kiju i potvrđuje njen vodeći položaj u jednom od najpopularnijih segmenata vozila u Evropi. Treće mesto zauzeo je Volkswagen Taigo.


Evropski auto godine EV6 GT drugi u kategoriji srednje velikih i luksuznih vozila
Žiri Zlatnog volana je pohvalio i nedavno predstavljen Kijin model EV6 GT i ovu varijantu sportskih performansi Kijinog potpuno električnog krosovera postavila na drugo mesto u kategoriji 'srednje velika i luksuzna vozila', iza modela Nio ET7, a ispred Mercedes-Benza EQE.


Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid i EV6 GT takmičili su se za prestižna priznanja zajedno s čak 47 novih modela u ukupno sedam kategorija, a koje je izabrala urednička ekipa nemačkih publikacija 'AUTO BILD' i 'BILD am SONNTAG'. Njihovi čitaoci su potom izabrali troje finalista iz svake kategorije vozila, a nakon toga je žiri sa svojim 21 članom svako vozilo detaljno isprobao na nemačkom trkalištu DEKRA Lausitzring i na kraju izabrao pobednike.


Jason Jeong, predsednik Kia Europe, rekao je: "Kia i dalje širi svoju ponudu elektrifikovanih modela s vozilima koja udružuju efikasnost, impresivan električni domet i stil. Raznolikost naše elektrifikovane ponude je došla do izraza na ovogodišnjem Zlatnom volanu, a osvojene nagrade jačaju položaj brenda kao lidera na području elektrifikacije. Veoma smo ponosni da je žiri za finaliste ovogodišnjeg takmičenja izabrao naša tri najnovija modela, što dokazuje našu beskompromisnu predanost održivoj mobilnosti."


Thomas Djuren, generalni direktor Kije u Nemačkoj, dodao je: "Nagrada Zlatni volan je veoma cenjeno priznanje za najbolje modele raspoložive u Nemačkoj. Svako vozilo testiraju najzahtevniji članovi žirija i drago nam je da su ove godine nagradili Kia Niro EV, dok je plug-in hibrid Sportage postao drugoplasirani. Ova pobeda će doprineti rastu Kia brenda u Nemačkoj i klijentima pružati nagrađene elektrifikovane modele koji su bolji od konkurencije."


Nastavak Kijine pobedničke priče iz 2020. (Sorento) i 2019. godine (XCeed)
Priznanje Zlatni volan za Niro EV je za Kiju već treće u poslednjih nekoliko godina. Kia Sorento je 2020. osvojio najviše priznanje u kategoriji 'Veliki SUV', dok je Kia XCeed 2019. godine pobedio u kategoriji 'Najbolji auto do 35.000 evra'.


Kia EV6 je u martu ove godine postao ukupni pobednik prestižnog dizajnerskog takmičenja Red Dot 2022 i osvojio priznanje 'Red Dot: Best of the Best' za svoj pionirski i u budućnost usmeren dizajn. Potpuno električni krosover pobedio je i u kategoriji 'Red Dot: "Inovativni proizvodi". Pored toga EV6 je osvojio brojne titule: 'Evropski auto godine 2022.', 'Nemački auto godine 2022.' u premium kategoriji, 'Irski auto godine 2022.', britanski 'What Car?' Auto godine 2022.' i 'Krosover godine' u izboru TopGear.com 2021.


Elektrifikovana gama modela i prodajni uspeh


Kia će i dalje širiti svoju ponudu elektrifikovanih modela koja će do 2027. godine uključivati 14 baterijskih električnih vozila (BEV), među njima će od 2025. godine biti mala i srednje velika električna vozila (EV). Južnokorejski gigant do 2030. planira godišnje prodati 4 miliona vozila, od toga čak 1,2 miliona električnih.


Nedavni prodajni rezultati koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) naglašavaju rastuću tražnju za Kia vozilima. Kijin tržišni udeo u Evropi se u prvih devet meseci ove godine povećao na 5,1%, što je zapažen pomak u odnosu na 4,2% u istom periodu prethodne godine. Prvi put registrovane Kije na tržištima EU, EFTA i Ujedinjenog kraljevstva su od januara do kraja septembra dostignule brojku od 425.882 vozila, što je 9,8% bolje nego u istom periodu prethodne godine. Istovremeno se ukupno tržište putničkih vozila u EU smanjilo za 9,9%.


PR

Kampanja

Kampanja "Vozi odmoran" na naplatnoj stanici Beograd

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije, JP „Putevi Srbije“, Auto–moto savezom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizovali su promotivno-edukativne aktivnosti na naplatnoj stanici „Beograd“...

Saradnja fondacije Toyota Mobility i grada Višija

Saradnja fondacije Toyota Mobility i grada Višija

Toyotina fondacija za mobilnost (Toyota Mobility Foundation - TMF), u saradnji s francuskim gradom Višijem i tri start-ap preduzeća ozvaničila je svoje novoformirano partnerstvo čiji je cilj poboljšanje uslova mobilnosti za osobe sa smanjenom pokretljivošću...

Toyota RAV4: 30 godina kreiranja standarda

Toyota RAV4: 30 godina kreiranja standarda

Model RAV4 proslavlja tri decenije otkako je preoblikovao automobilski pejzaž, i tokom kojih je postao ikona među SUV vozilima, neprestano se prilagođavajući i spremno prihvatajući nove tehnologije kako bi predvidela očekivanja kupaca…

123456. . .1602
BMW M5 (2025)
Slika nedelje