AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljen novi Range Rover Sport

Predstavljen novi Range Rover Sport

Novi Range Rover Sport predstavljen je na globalnoj premijeri sa istorijskim prvim u svetu usponom uz poplavljeni prelivnik brane na Islandu...

U toku istorijskog uspona Novi Range Rover Sport odoleva nagloj bujici vode koja teče niz rampu brane Karahnjukar – najveće te vrste na svetu – brzinom od 750 tona u minuti. Rizik od gubitka vučne sile značio bi poniranje niz opasan pad od 90 metara u podnožju prelivnika brane do dna doline ispod njega.


Treća generacija Land Roverovog luksuznog SUV-a visokih performansi je najpoželjnija, tehnološki najnaprednija i najsposobnija do sada, jer objedinjuje impozantnu prisutnost na putu sa instinktivnim odzivom u vožnji upotrebom najnaprednije kombinacije tehnologija šasije koje su ikada ugrađene u Land Rover.

Predstavljen novi Range Rover Sport

Uspešan uspon na prelivnik brane prvi put je prikazan na ekskluzivnom događaju u Jaguar Land Roverovom Centru za kreaciju naprednih proizvoda u Gejdonu, UK. Službena vozačica – kaskaderka iz filmova o Džemsu Bondu Džesika Hokins bila je za upravljačem dok je Novi Range Rover Sport demonstrirao svoju snagu, vučnu silu, performanse i staloženost, dovršivši poslednji u nizu izazova za luksuzni Land Roverov SUV visokih performansi. Prethodna dostignuća uključuju rekordni uspon na vrh Pajks Pik, prvi zabeleženi prelazak pustinje Rub el Hali („Prazan prostor“) na Arapskom poluostrvu i prvi uspon uz 999 stepenica do Nebeskih vrata u Kini 2018. godine.

Predstavljen novi Range Rover Sport

Nik Kolins, izvršni direktor za programe vozila, Jaguar Land Rover, izjavio je: “Land Roverova revolucionarna arhitektura MLA-Flex i najnoviji sistemi šasije objedinjeni su kako bi u Range Rover Sportu isporučili najviše nivoe dinamičnosti koje smo ikada videli. Kontrola integrisane šasije upravlja opsežnim paketom inovacija, i koordiniše sve: od najnovijeg sistema vazdušne suspenzije sa promenljivim volumenom do našeg elektronskog aktivnog upravljanja diferencijalom Dynamic Response Pro. Rezultat toga je najzanimljiviji i najuzbudljiviji Range Rover Sport ikada.”

Predstavljen novi Range Rover Sport

Uspon prelivnikom brane bio je poslednja prepreka na putu od dna doline do vrha brane, a uključivao je i poplavljeno rečno korito, betonske tunele hidroelektrane i stenoviti zid same brane. Završna deonica prelivnika brane od 294 m uzdiže se pod uglom od 40 stepeni i uspinje se 193 m.


Baza Novog Range Rover Sporta je u naprednoj, fleksibilnoj Modularnoj uzdužnoj arhitekturi (MLA-Flex), koja pruža savršene osnove za njegovu vrhunsku dinamiku i jedinstvenu prefinjenost. Niz njegovih moćnih i efikasnih pogonskih sklopova uključuje dva šestocilindrična Električna Hibridna plug-ina proširenog dometa, koji pružaju domet potpuno električne vožnje do 113 km (70 milja) i emisije CO2 od samo 18 g/km1.

 

Novi V8 Twin Turbo od 530 KS pruža performanse sportskog automobila dok prelazi 0–100 km/h za samo 4,5 sekunde (0–60 mph za 4,3 sekunde) sa uključenim sistemom Dynamic Launch. Kupci takođe mogu da izaberu i neki od moćnih i efikasnih blagih hibrida sa benzinskim i dizel motorima Ingenium, dok će potpuno električni pogon biti dostupan 2024. godine, jer Land Rover nastavlja svoj put elektrifikacije.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje