AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volvo XC40 proglašen za Evropski automobil godine 2018.

Novi Volvo XC40 proglašen za Evropski automobil godine 2018.

Novi XC40, mali Volvo SUV, proglašen je za Evropski automobil godine 2018. Žiri specijalizovanih novinara je svoju odluku saopštio tri dana pred otvaranje tradicionalnog Sajma automobila u Ženevi, u Švajcarskoj...

Nagrada za evropski automobil godine 2018. prati drugo nedavno priznanje za XC40 - nagradu Automobil godine od vodeće auto-publikacije u Velikoj Britaniji What Car?.


XC40 postavlja novi standard u svom segmentu u smislu dizajna, povezanosti i sigurnosne tehnologije. Rane narudžbine veće od 20.000 automobila širom Evrope i SAD ukazuju da je to privlačna kombinacija za kupce. XC40 će se uskoro proširiti na Kinu - najveće svetsko tržište automobila - gde Volvo očekuje sličan, snažan interes kupaca.


XC40 je prvi model na novoj kompaktnoj modularnoj arhitekturi vozila kompanije Volvo Cars (CMA), koji će biti primenjivana na sve nove automobile u seriji 40, uključujući i potpuno elektrifikovana vozila. Razvijena zajedno sa kompanijom Geely, CMA pruža kompaniji Volvo neophodnu ekonomičnost bitnu za ovaj segment.


XC40 je takođe prvi Volvo koji dolazi sa funkcijom „deljenja“ (ustupanja) automobila, što omogućava Volvo tehnologija digitalnog ključa i platforma usluge povezivanja nazvane Volvo On Call: vlasnici XC40 jednostavno mogu „podeliti“ svoj automobil sa porodicom i prijateljima bez potrebe da fizički predaju ključ.


Bezbednosna oprema i podrška vozačima na XC40 uključuju Volvo Cars sisteme Pilot Assist, City Safety, zaštitu od izletanja sa puta, kontrolu bočnog saobraćaja sa podrškom za kočnicu i kameru s pogledom od 360° koja pomaže vozačima da manevrišu svojim automobilom na uskim parking mestima.


XC40 takođe nudi inovativni dizajn enterijera i ideje za odlaganje stvari sa funkcionalnim prostorom za skladištenje u vratima i ispod sedišta, posebnim prostorom za telefone, uključujući induktivno punjenje, kutiju na izvlačenje za manje vrećice, kao i pokretnu posudu za otpatke u tunelskoj konzoli.


Kompanija je 2017. godine najavila svoju posvećenost elektrifikaciji svih Volvo Cars modela koji u ponudu treba da budu uvedeni od 2019. godine. U skladu sa ovom, liderskom pozicijom u elektrifikaciji, kasnije će biti dodata hibrid i čisto električna pogonska grupa za XC40.


"Imamo jasnu strategiju za rast i posvećeni smo vođstvu u automobilskoj bezbednosti, uslugama povezivanja i elektrifikacije", rekao je Håkan Samuelsson. "XC40 odražava tu posvećenost i, gledajući na odgovor naših kupaca i današnju odluku žirija COTY, na dobrom smo putu."


PR

Snižene cene Fordovih lakih komercijalnih vozila

Snižene cene Fordovih lakih komercijalnih vozila

Pravnim licima i preduzetnicima, koji vozila koriste za svoje prevozne potrebe i zbog toga imaju pravo na povrat PDV-a, u prodajno-servisnoj mreži Forda u Srbiji do kraja godine se nudi mogućnost kupovine lakih komercijalnih i nekih SUV vozila (sa N1 homologacijom) po specijalnim cenama.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje