AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda predstavila inteligentna rešenja za "društvo bez sudara"

Honda predstavila inteligentna rešenja za

Honda je premijerno otkrila dve ključne napredne tehnologije koje trenutno razvija sa namerom da realizuje svoj cilj „nultih smrtonosnih posledica saobraćajnih nesreća“ do 2050. godine, a u kojima učestvuju Honda motocikli i automobili...

„Inteligentna tehnologija za pomoć vozaču“ i „Safe and sound“ mrežna tehnologija kreirane su sa ciljem da ukažu na saobraćajne rizike i eleminišu ljudske greške koje su, u 90% slučajeva, uzrok saobraćajnih nezgoda.


„Inteligentna tehnologija za pomoć vozaču“ je prva tehnologija na svetu koja koristi ADAS senzore i kamere za prepoznavanje potencijalnih rizika u okruženju vozila, što omogućuje veštačkoj inteligenciji da ukaže na opasnosti tokom vožnje.


Istovremeno, ovo napredno rešenje utvrđuje optimalno ponašanje u vožnji na osnovu stvarnog vremena i nudi pomoć prilagođenu kognitivnom stanju i saobraćajnim situacijama svakom vozaču pojedinačno.

Honda predstavila inteligentna rešenja za

„Safe and Sound“ mrežna tehnologija povezuje sve korisnike puteva kroz telekomunikacije - kako učesnike u saobraćaju, tako i uređaje povezane sa mobilnošću, zbog čega može da predvidi potencijalne rizike i pomogne ljudima da izbegnu opasnost pre nego do sudara uopšte i dođe.


Informacije o rizicima u saobraćajnom okruženju otkrivaju se na osnovu podataka pribavljenih sa drumskih kamera, kamera u vozilu i smartfona, koji se prikupljaju u serveru kako bi se to saobraćajno okruženje reprodukovalo u virtuelnom prostoru.


Imajući u vidu stanje i karakteristike svakog pojedinačnog vozača, sistem predviđa i simulira ponašanja korisnika puta sa visokim rizikom od sudara, a potom izvodi najprikladnije informacije za podršku kako bi im pomogao da izbegnu opasnosti.

Honda predstavila inteligentna rešenja za

Sa ciljem otkrivanja osnovnih uzroka grešaka u vožnji zbog kojih vozač oseća anksioznost, Honda je sporvela čak i istraživanje o „tehnologijama za razumevanja ljudi“.


Na putu do kreiranja „društva bez sudara“, Honda će proširiti uvođenje već postojećeg, inteligentnog Honda SENSING 360 sistema u sve modele, koji će se pojaviti na najvećim svetskim tržištima do 2030. godine.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje