AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Tesla Model 3 slavi! Postao je najprodavaniji automobil u Evropi

Tesla Model 3 slavi! Postao je najprodavaniji automobil u Evropi

Kompanija Tesla odlično je iskoristila probleme koji mnogi evropski proizvođači imaju sa nedostatkom proizvodnih komponenti. U septembru mesecu, najprodavaniji automobil u Evropi je bio Tesla Model 3...

Prodaja novih automobila je u stagnaciji poslednjih meseci. Tako je bilo i u septembru, kada je prema podacima analitičke kompanija JATO Dynamics, na evropskim tržištima registrovano samo 964.800 novih automobila, što je za četvrtinu manje nego u istom mesecu prošle godine.


To je rezultiralo i iznenađenjem na broju 1 u tabeli najprodavanijih. U pitanju je Tesla Model 3, koji je u septembru mesecu ne samo bio najprodavaniji električni automobil u Evropi, već i najprodavaniji u ukupnoj konkurenciji. Time je Model 3 postao prvi automobil na vodećem mestu u Evropi a koji se proizvodi van Starog kontinenta.


U odnosu na prethodnu godinu, broj registracija za Tesla Model 3 je porastao za 58 % na konačnih 24.591 jedinicu. Drugo mesto je zabeležio Renault Clio sa 18.264 prodata primerka, što je međugodišnji pad od 23 procenta. Dacia Sandero bila je trećeplasirana, sa 17.988 registrovanih primeraka. VW Golf se morao pomiriti sa četvrtom pozicijom, sa 17.507 prodatih primeraka, što je za 39 procenata manje nego pre godinu dana.


Teslin uspeh potvrđuje i činjenica, da je u septembru mesecu u Evropi bio bolji od mnogih etabliranih brendova, kao što su Fiat, Seat ili Nissan. U tome mu je pomogao i SUV model Y, koji je u septembru postao drugo najprodavanije vozilo u Evropi. Sa 8.926 registracija, Volkswagen ID.3 je takođe nadmašio Renault Zoe. U TOP 10 najpopularnijih električnih automobila našla se i Dacia Spring, sa 4.166 prodatih primeraka.

Osmrtnice


Automagazin.rs

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Pred nama je još jedna zima koja sa sobom donosi izazove kao što su niske temperature, sneg i mraz. Preventivno delovanje spasiće vas brige, neprijatnih situacija, komplikacija i što je najvažnije značajno će povećati, kako vašu, tako i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju..

123456. . .1523
Mercedes-Benz C-Class All-Terrain (2022)
Slika nedelje