AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Cars počinje sa proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

Volvo Cars počinje sa proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

Volvo Cars je započeo proizvodnju svog najnovijeg, potpuno električnog modela, C40 Recharge u svom proizvodnom pogonu u Gentu u Belgiji...

C40 Recharge je drugi potpuno električni automobil kompanije Volvo Cars i poslednji iz serije novih potpuno električnih automobila koji će biti lansiran tokom narednih godina. Do 2030. godine Volvo Cars namerava da uspostavi prodaju isključivo potpuno električnih automobila, što je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Takođe namerava da postane klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.


Fabrika u Gentu, jedna od najvećih fabrika kompanije, predstavlja veliki korak u napredovanju Volvo Cars ka potpunoj elektrifikaciji. Tu se takođe proizvodi XC40 Recharge, potpuno električna verzija nagrađivanog kompaktnog SUV-a, kao i prvi potpuno električni model Volvo Cars-a.

 

Volvo Cars znatno povećava kapacitet električnih automobila u pogonu u Gentu, na 135.000 automobila godišnje, i već se očekuje da će više od pola proizvodnje fabrike 2022. godine zastupati potpuno električni automobili.

Volvo Cars počinje sa proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

"C40 Recharge je automobil koji predstavlja našu budućnost", rekao je Javier Varela, viši potpredsednik industrijskog poslovanja i kvaliteta u kompaniji Volvo Cars. “Naše proizvodne aktivnosti i bliska saradnja sa snabdevačima jesu ključni za postizanje naših budućih ambicija u oblasti elektrifikacije i klimatske neutralnosti. Naša fabrika u Gentu spremna je za potpuno električnu budućnost i biće važan deo naše globalne industrijske mreže tokom narednih godina.”


C40 Recharge je poslednja manifestacija ambicija kompanije Volvo Cars za budućnost sa nultim emisijama. Kompanija će tokom narednih godina predstaviti nekoliko dodatnih električnih modela i zalaže se za to da bi već do 2025. godine 50 % globalne prodaje zastupali potpuno električni automobili, a zatim i u potpunosti do 2030. godine.


Istaknuti automobil nove poslovne strategije kompanije, C40 Recharge, na raspolaganju je online preko volvocars.com na izabranim tržištima širom sveta. Kupci mogu da upute internet porudžbinu komforno od kuće ili uz asistenciju svog prodjnog savetnika.


Kod kupovine novog C40 Recharge, vozilo se isporučuje sa praktičnim paketom „Care“ koji obuhvata usluge kao što su servis, garancije, pomoć na putu, pa i osiguranje i mogućnost punjenja kod kuće tamo gde je to moguće.


C40 Recharge karakterišu sve prednosti SUV-a, ali sa nižom i elegantnijom konstrukcijom. Model C40 Recharge karakteriše upečatljiva konstrukcija pozadi, koja prati donju liniju krova, a novi dizajn prednjeg dela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, uključujući i prednja svetla sa najnovijom tehnologijom piksela.


Unutrašnjost C40 Recharge pruža kupcima visok položaj sedenja koji preferira većina vozača Volvo, sa svim mogućnostima boja i dekora jedinstvenim za ovaj model. To je ujedno i prvi model Volvo koji je u potpunosti bez kožnih elemenata.


Kao i XC40 Recharge, i C40 Recharge je opremljen jednim od najboljih infotainment sistema na tržištu, zajednički razvijen sa Google-om i zasnovan na operativnom sistemu Android. Korisnicima pruža instalirane Google-ove aplikacije i usluge, kao što su Google Assistant, Google Maps i Google Play.


Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsko povezivanje, a C40 Recharge je zasnovan za bežično preuzimanje ažuriranja softvera. To znači da će sa vremenom nastaviti da se unapređuje i nakon što napusti fabriku.


Pogon se sastoji od dva elektromotora, jednog na prednjoj i jednog na zadnjoj osovini, koje napaja baterija od 78 kWh koja može brzo da se napuni od 10 do 80 % za približno 40 minuta. Predviđeni domet iznosi oko 440 km.

 

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje