AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota nam pokazuje šta su sve naučili novi kućni roboti (VIDEO)

Toyota nam pokazuje šta su sve naučili novi kućni roboti (VIDEO)

Istraživački institut Toyota Research Institute pokazao je nove mogućnosti domaćih robota, koji su sposobni da savladaju sve teže i složenije zadatke u domaćinstvu...

Toyota Research Institute (TRI) sistematski izveštava o napretku u obuci kućnih robota. Oni su naučeni da funkcionišu u situacijama u kojima je većina drugih robota bespomoćna. Ono što ranije nisu mogli, sada mogu - Toyota roboti mogu da prepoznaju providne predmete i predmete koji reflektuju svetlost.


To znači da robot može da manipuliše sa staklenim čašama i da se prilagode novim situacijama. Ovi roboti su značajno složeniji od roboga u fabričkim pogonima koji izvšavaju tačno definisane zadatke u kontrolisanom okruženju.


"Naš cilj je da obučimo robote tako da njihove veštine poboljšaju sposobnosti ljudi, a ne da zamene ljude u onome što vole da rade. Obuka robota za snalaženje u domaćinstvu je veoma složena. U takvim uslovima, čak i mali zadatak predstavlja veliki izazov za robota." - izjavio je Max Bajracharya, potpredsednik robotike na Toyota Research Institute.


VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje