AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Na predstojećem IAA Mobility salonu automobila u Minhenu koji će se održati od 7. do 12. septembra, Mercedes-Benz predstavlja svu širinu svoje trenutne i buduće ponude električne mobilnosti – od kompaktnih modela, luksuznih limuzina od višenamenskih vozila (MPVs)...

Premium proizvođač automobila će iskoristiti ovaj salon automobila kako bi istakao svoju posvećenost ideji “Lead in electric” u svim svojim pod-brendovima. Brendovi Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach i smart dolaze na IAA Mobility sa ukupno 8 premijera. Pet od njih su potpuno električni modeli, plus jedan hybrid-perfomance.


Elektrifikacija celog Mercedes-Benz portfolija se ubrzava. Nekoliko potpuno električnih modela proslaviće svoju svetsku premijeru na IAA: EQE, prva elektična luksuzna limuzina brenda Mercedes-AMG i konceptno vozilo koje pokazuje kako će Mercedes-Maybach ući u doba električne mobilnosti. Osim toga, EQB će imati svoju evropsku premijeru. Brend smart će takođe biti tu sa izložbenim modelom koji pruža uvid u prvo vozilo iz nove generacije potpuno električnih modela.

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Električna poslovna limuzina – sportska i udobna


Brend Mercedes-EQ će sa modelom EQE pokazati koliko sportska i udobna električna poslovna limuzina može biti. Automobil kombinuje dinamične performanse i udobna putovanja – i postavlja nove standarde u svojoj klasi. Isto se odnosi i na izdašan prostor unutra, dok dizajn karoserije sa jednim lukom daje modelu EQE atletsku građu.


Prva lukuzno-električna limuzina brenda Mercedes-AMG ističe jasnu posvećenost brenda da spoji potpuno električne modele sa AMG karakteristikama. Ovo se ne odnosi samo na performanse, već posebno prilagođenu dinamiku sistema upravljanja.


Koncept vozila brenda Mercedes-Maybach odaje prvi, precizan utisak o tome kako se stogodišnja tradicija vrhunskog automobilskog luksuza može preneti u novu eru.


Prostrani EQB je savršeno opremljen za svakodnevne scenarije. Nakon premijere u Kini, poptuno električni sedmosed će sada imati svoj debi u Evropi. Osim toga, Mercedes-AMG će predstaviti prvi performance hybrid iz Afalterbaha, pod tehnološkom oznakom E PERFORMANCE. Dalje Mercedes-Benz premijere uključuju S-Klasu GUARD kao i C-Klasu All-Terrain, koja sa lakoćom savladava loše puteve i loše vremenske prilike.

“Lead in Electric”: Mercedes-Benz na IAA MOBILITY 2021 salonu

Prvo digitalno: Pretpremijera će biti predstavljena preko livestream-a


Umesto konferencije za štampu na štandu, mediji i svi drugi koji žele mogu pratiti pretpremijeru uživo 5. septembra. Ola Kalenius, CEO kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, Britta Seeger, članica Upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za marketing i prodaju, Markus Schäfer, član Upravnog odbora komapnija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovoran za Daimler Group Research i Mercedes-Benz Cars COO, kao i Philipp Schiemer, Head of Top End Vehicle Group kompanije Mercedes-Benz AG i CEO za Mercedes-AMG, objasniće kako Mercedes-Benz namerava da izgradi najpoželjnija električna vozila na svetu.


Prenos uživo će biti dostupan ne samo kao deo opsežnog IAA specijala na Mercedes me media platformi, već istovremeno i na društvenim mrežama. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti, digitalno iskustvo biće dopunjeno dodatnim sadržajima. Posebna ponuda na Mercedes me platformi ponudiće novinarima mnoštvo informacija i materijala u vezi sa istaknutim vozilma, kao što su saopštenja, fotografije, grafike i video materijali.


Novi IAA koncept: višestrano prisustvo brenda Mercedes-Benz


Na IAA MOBILITY 2021 salonu u Minhenu, Mercedes-Benz se fokusira na posebno prialgođeni sistem komunikacije kroz inovativnu prezentociju modela na sajmu. Pored prezentacije vozila, nov koncept omogućava učesnicima da iskuse inovativane, digitalne i održive proizvode i usluge za budućnost mobilnosti. Ponovno osmišljavanje ovog dugogodišnjeg događaja nudi idealno okruženje za to – posebno sa novim Open Space i Blue Lane formatima.


Open Space pretvara delova centra grada Minhena za vreme trajanja IAA MOBILITY salona u bine za mobilnost budućnosti i nove koncepte tehnologije. Mercedes-Benz Open Space iskustvo će imati istaknutu poziciju na Odeonsplatz-u, gde će sva izložena vozila biti poptuno električni modeli brendova Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach i smart. Gornji nivo je zamišljen kao pejzaž sa izložbom na temu “Zaštita klime i čist vazduh”, “očuvanje resursa” i “gradovi za život”. U dodiru sa aktulenim temama koje su važne za društvo, Mercedes-Benz nudi platformu za stanovnike i posetionce Minhena da se sastanu i razgovaraju. Uspostavljajući vezu između grada i izložbenog centra, Blue Lane je test staza na kojoj ljudi mogu doživeti buduću mobilnost – u pravom smislu te reči.


Štand sa istaknutim modelima i važnim oblastima za buduću mobilnost


Treći stub novog IAA koncepta je samit u samom izložbenom centru. Merecdes-Benz je štand u hali B3 zamislio kao forum za istaknuta vozila i za tematska područja koja ilustruju i izražavaju različite aspekte buduće mobilnosti. Ovde je fokus na digitalizaciji. Na primer, postavka ASSIST bavi se temama poput sistema pomoći u vožnji i visoko automatizovane vožnje. MOBILE otkriva digitalne usluge kao što su Mercedes me, EQ ready i Mercedes me Green Charging. FUTURE pruža sveobuhvatnu perspektivu budućih aspekata, kao što su biometrijska veza između vozača i vozila. IN CAR ilustruje stvari poput MBUX multimedijalnog sistema sa veštačkom inteligencijom i novog MBUX Hyperscreen-a. Po prvi put u Evropi biće predstavljen i koncept vozila VISION AVTR. Akcenat Mercedes-Benz prisustva na samitu je direktna interakcija sa stručnjacima Mercedes-Benza. Tokom press dana, 6. i 7. septembra, proizvođač automobila će ponuditi mogućnosti za detaljne diskusije i demonstracije tehnologije.


Samit uključuje informativni format pod nazivom IAA MOBILITY Conference. Mercedes-Benz je ovde takođe prisutan, sa govornicima na temu automatske vožnje i teme digitalizacije – između ostalih, tu su I Ola Källenius i Britta Seeger.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje