AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia ima novog dizajnera

Dacia ima novog dizajnera

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenje za dizajn poslovne jedinice Dacia i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada...

Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenje za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.


O Nürnbergerovu imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice DACIA. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. #NBI , #BIGSTER.


„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.


O dizajneru


Miles Nürnberger se pridružuje 2008. kompaniji ASTON MARTIN LAGONDA kao vodja odeljenja za spoljašnji dizajn. S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, izmedju ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekat Valkyrie kao i dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova sa kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.


Pre nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn. Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.


Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Godine 2009. je dobio nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje