AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Must HEV – Toyota Yaris Cross Hybrid Electric Vehicle za 24.990 evra

Must HEV – Toyota Yaris Cross Hybrid Electric Vehicle za 24.990 evra

Krosoveri zauzimaju sve veći deo tržišta, a posebno interesantna je borba u evropskom B segmentu gde se kao jedan od najozbiljnijih igrača pojavljuje Toyota Yaris Cross, jedini model koji kombinuje hibridno-električnu tehnologiju i (opcioni) pogon na sva četiri točka...

Must HEV – Toyota Yaris Cross Hybrid Electric Vehicle za 24.990 evra

Yaris Cross je, da podsetimo, osvojio titulu Svetskog urbanog vozila godine za 2022, a postao je Automobil godine za 2022. i u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije.


žZa razliku od većine evropskih tržišta, gde je hibridno-električna varijanta odmah pruzela primat u prodaji, u Srbiji se ovaj automobil koji kombinuje praktičnost SUV-a i agilnost vozila iz takozvane “supermini” klase, znatno više prodavao u verziji s benzinskim motorom od 1,5 litra. Razlog je bila cena hibridno-električne varijante koju je podizala carina zbog neispunjavanja EUR 1 uslova (EUR 1 je dokument koji dokazuje preferencijalno poreklo robe i predstavlja osnov za oslobađanje od plaćanja carine).


Za količinu koja se nudi s brzim rokom isporuke, EUR 1 uslovi su ispunjeni i cena tih vozila nije opterećena carinom od 12,5 odsto, a na sve to nadovezala se i podrška proizvođača tako da se došlo do veoma primamljive maloprodajne cene od 24.990 evra za Yaris Cross Hybrid Electric Vehicle s paketom opreme Sol.

Must HEV – Toyota Yaris Cross Hybrid Electric Vehicle za 24.990 evra

Yaris Cross HEV Sol, između ostalog nudi:


Toyota Safety Sense 2 – paket aktivne bezbednosti druge generacije,
aluminijumske naplatke od 16 inča,
Toyota Touch 2 - ekran u boji osetljiv na dodir 8'',
integraciju s pametnim telefonima,
kameru za vožnju unazad,
senzor za kišu,
Smart Entry & Push Start - sistem automatskog otključavanja i pokretanja motora na dugme,
automatski klima uređaj…


Pogon je na prednje točkove, dok vozilo sinergijski pokreću benzinski trocilindraš od 1,5 litara i elektromotor čija je sistemska snaga 85 kW (116 KS). Menjač je automatski CVT, što je standard za sve Toyote s hibridno-električnim pogonom.


Pored atraktivne cene, zahvaljujući prodajnoj akciji Toyote Srbije koja je u toku, Yaris Cross HEV Sol moguće je nabaviti i na kredit s fiksnom dinarskom ratom tokom kompletnog perioda otplate. Maksimalni rok otplate je sedam godina, a ukoliko se ovo vozilo nabavi s učešćem od 50 odsto (pola-pola, 84 rate) mesečno je potrebno izdvajati samo 23.300 dinara i voziti se bez brige koju izazivaju promenljive kamatne stope i kurs evra.


Kao što je već poznato, u aktuelnoj finansijskoj ponudi Toyote, visina učešća zavisi od želja i potreba kupaca, a minimalni iznos je 10 procenata. Ponuda je kreirana i važi samo za fizička lica, a naknada za obradu kredita uključena je u ratu i ne mora da se plaća prilikom odobrenja.


Kompletna informacija o aktuelnoj finansijskoj ponudi može se da se dobije u prodajnim salonima Toyote u Beogradu (dve lokacije), Novom Sadu, Čačku i Nišu, kao i pretragom na web stranici www.toyota.rs u delu za posebne ponude. Važno je naglasiti da je ponuda Yarisa Cross HEV s cenom od 24.990 evra ograničena samo na vozila s rokom isporuke do kraja kalendarske godine i da, kao i sve Toyote, i ovaj hibridno-električni automobil uživa sve benefite Toyota Relax garancije do 10 godina ili 185.000 pređenih kilometara.


PR

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Škoda Auto otkriva četvrtu generaciju modela Superb, s kratkim klipom koji nudi uvid u istaknute detalje spoljašnjosti i unutrašnjosti. Svetska premijera zakazana je za 2. novembar u 19 časova i biće emitovana uživo na Škoda Storyboard-u i Škoda YouTube, X i LinkedIn kanalima...

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Stigla je nova Opel Corsa – modernija, digitalnija i raznovrsnija nego ikada. Bestseler koji je nedavno proslavio svoju svetsku premijeru na IAA Mobility 2023. u Minhenu, impresionira svojim novim stilom...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje