AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda CX-60 jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Potpuno nova Mazda CX-60¹ je dobila maksimalnu ocenu od pet zvezdica od strane Euro NCAP-a u njegovoj poslednjoj seriji testova i to 91% u kategoriji putnika dece odnosno 88% bodova u kategoriji odraslih putnika. Ostvaren je i impresivan rezultat od 89% u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju...

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Mazda CX-60¹ je postigla maksimalan broj bodova u kategoriji dece od 6 i 10 godina za performanse na testu sudara, i to i za frontalni i za bočni sudar. U testiranjima za putnike decu, ispravna ugradnja dečijih sedišta – CRS provera ugradnje – takođe je dobila visoke ocene, što je dovelo do odličnog kombinovanog rezultata od 91%.


Sa visokim ocenama u testovima bočnog sudara i dobrim nivoom zaštite prepoznatom u testu krute barijere pune širine, takođe je ostvaren značajan rezultat od 88% bodova kod odraslih putnika. I kod bočne barijere i kod – jačeg – bočnog udara u stub, zaštita svih kritičnih delova karoserije bila je dobra, što je dovelo do maksimalnog rezultata u ovom delu ocenjivanja.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Potpuno nova Mazda CX-60¹ je postigla impresivnih 89% bodova u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju. Adekvatni učinak inteligentnog sistema automatskog kočenja (AEB) učinio je rezultat jednim od najboljih do sada za sva testirana vozila od poslednjih ocena Euro NCAP-a.


Potpuno novi veliki SUV pridružuje se Mazdi CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i Mazdi CX-30 (obe 2019.) i Mazdi MX-30 (2020.) u postizanju ocena od pet zvezdica na Euro NCAP-u.


Mazda CX-60 je postigla impresivne rezultate u sve četiri kategorije Euro NCAP testa: odrasli putnici - 88%, deca putnici - 91%, nezaštićeni učesnici u saobraćaju (sigurnost pešaka) - 89% i sigurnosni sistem - 76%. Oceni od pet zvezdica doprinosi prilagodljiva Skyactiv arhitektura za više rešenja (Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture), sa brojnim poboljšanjima koja nude odličnu dinamiku vožnje.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Širok spektar kompanijinih naprednih i-Activsense sigurnosnih tehnologija za podršku vozaču kojima je vozilo opremljeno igra još jednu ključnu ulogu u postizanju ove ocene. Nove tehnologije, među kojima su pomoć pri skretanju u saobraćaju (Turn Across Traffic Assist), SBS-R detekcija pešaka i BSM upozorenje prilikom izlaska iz vozila koje detektuje vozila, pešake i bicikliste koji prilaze sa zadnje strane vozila (BSM Vehicle Exit Warning), pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i da se smanji verovatnoća oštećenja ili povreda, a istovremeno nude visoke standarde zaštite pešaka.
Mazda je poznata po svojoj odličnoj dinamici vožnje – koja je ponovo evoluirala uvođenjem potpuno nove Mazde CX-60. Prilagodljiva Skyactiv arhitektura za više rešenja primenjuje pristup usmeren na čoveka, uključujući krutost karoserije, a pri tom omogućuje da vozači mogu da osete reakciju vozila bez kašnjenja.

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Dizajn sedišta dodatno olakšava svakom putniku održavanje ravnoteže dok se automobil kreće, a Mazdin jedinstveni sistem kontrole držanja – Kinematic Posture Control (KPC) – stabilizuje vozilo dok je u pokretu. Olakšavajući sigurnu vožnju, sve ove funkcije dodatno smanjuju mogućnost nezgoda bez narušavanje Mazdinog tradicionalnog osećaja zabave tokom vožnje.


Automagazin.rs

Foto: Euro NCAP

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Renault Symbioz
Slika nedelje