AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Ograničena količina, trenutno dostupna na lageru, uz mesečnu ratu od samo 49, odnosno 40 evra. Uprkos činjenici da je u novije vreme ekologija prva tema u svim razgovorima o vozilima i saobraćaju, pri odluci o kupovini i dalje najviše uticaja imaju efikasnost i ekonomičnost prevoznog sredstva...

Značajnu ulogu imaju startna cena i svi prateći troškovi - od registracije, potrošnje, do cene redovnog servisiranja. Među sve bitnijim faktorima su i jednostavnost parkiranja i ušteda vremena u vožnji.

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Kupci skutera, bez obzira na afinitete, od ovog prevoznog sredstva očekuju još i to da bude dizajnerski i tehnološki moderan, štedljiv, snažan i, najvažnije, da ima povoljnu cenu. Upravo su ovo postulati na kojima su i nastali Sym modeli Jet 14 i Jet X, koje u svom šarolikom asortimanu nudi uvoznik, prodavac i serviser, beogradski Euro Sumar. To su takozvani mini-maksi skuteri, obe varijante opremljene četvorotaktnim jednocilindarskim agregatom zapremine 125 cm3, maksimalne snage 9,3 kW/12,6 KS pri 8.000 o/min, s maksimalnim obrtnim momentom od 11 Nm pri 6.000 o/min. Ovaj agregat ispunjava Euro 5 norme i ima deklarisanu prosečnu potrošnju manju od dva litra benzina na 100 km.

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Jet 14 je godinama jedan od najprodavanijih modela u klasi, posebno na evropskim tržištima. Spada među best-buy skutere, dakle sa odličnim odnosom uloženo-dobijeno, jer u osnovnom paketu sadrži mnoštvo modernih komponenti, među kojima su sva svetla u LED tehnologiji, ABS, aluminijumski naplaci, centralni „štender“, električni starter…. Sve to se nudi za 2.750 evra (u dinarskoj protivvrednosti) sa PDV-om. Ova cena važi za skutere koji se trenutno nalaze na lageru uvoznika, pa bi potencijalni kupci trebalo brzo da reaguju.


Kao i ostali motocikli u Euro Sumaru, i ovaj model se može nabaviti na kredit, bez učešća, uz otplatu na 71 ratu i mesečnu obavezu od 49 evra u dinarskoj protivvrednosti. Moguća je i prevremena otplata bez dodatnih troškova. O ekonomičnosti njegove upotrebe nekoliko korisnih informacija: prosečna cena registracije ovog skutera je oko 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti), ima već pomenutu skromnu potrošnju, dok redovan servis košta oko 4.500 dinara.

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Entuzijastima i pravim znalcima nudi se varijanta Jet X, koja pripada premijum modelima u svojoj ovoj klasi, pa uvoznik s pravom potencira da je to model koji je u samom vrhu ponude u ovom segmentu. Taj prestižni skuter opremljen je digitalnim LCD ekranom sa automatskim zatamnjenjem radi bolje vidljivosti, smart „startovanjem“ (bez ključa), alarmom, led svetlima najnovije generacije, podesivim zadnjim oslanjanjem i, što je posebno bitno - vodenim hlađenjem motora. Cena ove verzije je 3.400 evra sa PDV-om, a na raspolaganju su potrošački dinarski kredit bez učešća i 71 ratom od 60 evra, ali i kredit indeksiran u evrima, uz učešće od 30 odsto (1.020 evra) i mesečnom ratom od 40 evra.

 

Dodatne, detaljnije informacije o oba skutera mogu se pročitati na sajtu www.sym-srbija.rs, ali ih zainteresovani mogu pogledati i uživo u salonu Euro Sumara u Beogradu, u ulici Vojislava Ilića 145.


PR

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

U prva tri meseca ove godine MG4, prvi potpuno električni automobil kompanije MG Motor Europe, sa isporučenih više od 5.200 primeraka, bio je drugi najprodavaniji potpuno električni model u Velikoj Britaniji, s tendencijom da do kraja godine po popularnosti bude u samom vrhu u ovoj kategoriji putničkih vozila...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje