AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

JP Putevi Srbije obeležilo Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

JP Putevi Srbije obeležilo Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

JP „Putevi Srbije" je i ove godine obeležilo Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, 21.11.2021.g. pod tradicionalnim sloganom „Seti se. Podrži. Uradi“...

Dan posvećen sećanju na milione žrtava saobraćajnih nezgoda širom sveta prva je počela da obeležava Evropska federacija žrtava saobraćajnih nezgoda (FEVR) 1995.g.


U skladu sa preporukom Ujedinjenih Nacija iz 2005.g., Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u velikom broju zemalja obeležava se treće nedelje u novembru.


Ova 2021.g. označava početak nove Dekade akcije za bezbednost na putevima 2021-2030, tokom koje će Svetski dan imati veoma važnu ulogu – kroz isticanje svih ključnih razloga za sve neophodne akcije tokom ove Dekade.


JP „Putevi Srbije“ svakodnevno skreće pažnju javnosti na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, obaveštava učesnike u saobraćaju o stanju na putevima i stara se o održavanju i unapređenju kvaliteta mreže državnih puteva radi postizanja što boljih uslova za bezbednu i ugodnu vožnju.


U cilju smanjenju broja i posledica saobraćajnih nezgoda, JP „Putevi Srbije“ od marta 2020.g. kroz prvu u nizu edukativnih kampanja za podizanje svesti vozača i povećanje bezbednosti u saobraćaju - „3 sekunde ceo život“ ukazuje na značaj bezbednog odstojanja između vozila za sprečavanje saobraćajnih nezgoda.


JP „Putevi Srbije“ u kontinuitetu nastavlja društveno odgovorno delovanje u oblasti bezbednosti saobraćaja.


PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje