AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Fabia nastavlja izvanrednu priču o uspehu brenda Škoda, nudeći sve što vam treba i malo preko toga. Dvadeset dve godine nakon premijere, popularni mali automobil je emotivniji i dinamičniji nego ikada ranije...

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

Ovo je prva Fabia zasnovana na modularnoj MQB-A0 platformi Volkswagen Grupe. To je najprostraniji automobil u svom segmentu i može se pohvaliti dodatnim poboljšanim karakteristikama udobnosti, kao i mnoštvom novih sistema za bezbednost i asistenciju. Kvaliteti brenda, kao što su izvrsna vrednost za novac, visoka funkcionalnost i mnoštvo Simply Clever funkcija, čine ovaj automobil savršenim početnim modelom u ŠKODA asortimanu.


“Nova FABIA pruža savršen ulaz u naš asortiman. Kombinovali smo poznate ŠKODA atribute - kao što su prostranost, najviši nivo kvaliteta i bezbednosti i odlična vrednost za novac - sa emotivnim dizajnom i najnižim koeficijentom otpora vazduha (cd) u svojoj klasi. Uveren sam da će nam ovaj ukupni paket omogućiti da dodatno učvrstimo svoju poziciju u segmentu i privučemo nove kupce brenda.“ - Thomas Schafer, izvršni direktor kompanije Škoda Auto.

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

ŠKODA je u prethodne tri generacije modela FABIA prodala više od 4,5 miliona automobila. Najčešći razlozi za kupovinu modela FABIA su bili njena vrednost za novac, niski troškovi rada i impresivna količina prostora. Najnovija generacija modela FABIA takođe ima posebno emotivan dizajn, poboljšanu dinamiku i brojne nove sisteme asistencije. Sada zasnovana na modularnoj platformi MQB-A0, FABIA je duža i po prvi put sa 4.108 mm premašuje dužinu od četiri metra. Prtljažnik - koji je sa 330 l već bio najveći u segmentu - dobio je dodatnih 50 l i sada ima čak 380 l.

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

FABIA se može pohvaliti uravnoteženim proporcijama, oštrim prednjim i zadnjim svetlima sa najnovijom LED tehnologijom. U unutrašnjosti pažnju privlači instrument tabla sa samostojećim centralnim ekranom i opcionom digitalnom instrument tablom. Infotainment i povezivanje su najnovija dostignuća. Nivoi opreme Active, Ambition i Style biće dostupni od lansiranja na tržište, kao i posebno First Edition; sportska varijanta MONTE CARLO će uslediti kasnije. Pet benzinskih motora iz aktuelne EVO generacije Volkswagen grupe isporučuje snagu od 48 kW (65 PS) do 110 kW (150 PS).

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

Aerodinamika vodeća u segmentu sa koeficijentom otpora vazduha (cd) od 0,28 i opcionim rezervoarom za gorivo od 50 litara omogućava domet veći od 900 km u WLTP ciklusu. Pet Simply Clever funkcija debituje u brendu ŠKODA.

 

Nova Škoda Fabia zvanično predstavljena

PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje