AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford na Beogradskom sajmu automobila – od nagrađivanih benzinaca, do potpuno električnih i hibridnih modela

Ford na Beogradskom sajmu automobila – od nagrađivanih benzinaca, do potpuno električnih i hibridnih modela

Uprkos trećoj pandemijskoj godini, koju obeležava još i evropska energetska, ekonomska i politička kriza, Ford je jedan od brendova koji će dominirati na predstojećoj automobilskoj izložbi DDOR ECO BG CAR SHOW 07, koja se na Beogradskom sajmu održava od 12. do 15. maja...

Ovo je jedna od izložbi s rekordnim brojem Fordovih istinskih noviteta – naglašavaju u Grand Motorsu, generalnom uvozniku, prodavcu i serviseru Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila. Shodno opredeljenju da akcenat ovogodišnjeg sajamskog programa bude na ekološki naprednim pogonskim rešenjima, pre svega na automobilima s električnim i hibridnim pogonom, na Fordovom štandu u hali 1 će se prvi put u Srbiji pred masovnim auditorijumom pojaviti potpuno električni, atraktivni „sportista“ Mustang Mach-E, najveći Fordov model za evropsko tržište Explorer u plug-in hibihidnoj verziji i hibridna varijanta već poznatog modela Kuga.


Pored električnih i „elektrifikovanih“ modela, Grand Motors predstavlja i afirmisani modele koje pogone konvencionalni, motori s unutrašnjim sagorevanjem - Fiestu, Focus, EcoSport i Pumu. Svi ti modeli su spremni odmah za isporuku, a za one koji planiraju da nešto kasnije kupe neki od Fordovih automobila, od koristi će biti informacija da se do početka jeseni očekuje više stotina vozila iz ovih modelskih grupa. Grand Motors uverava da će rokovi isporuke za verzije kojih trenutno nema na lageru biti garantovani i kraći nego kod većine konkurenata.


Iz aktuelne ponude, koja se može „pazariti“ već tokom beogradske izložbe, atraktivnošću se ističe model EcoSport, koji se, osim za gotovinu, može kupiti i uz povoljan lizing aranžman s mesečnom ratom od 149 evra. Iz Grand Motorsa skreću pažnju na ograničenu količinu ovog modela u verziji Titanium, sa sedmostrukim laureatom titule Međunarodni motor godine – jednolitarskim EcoBoost pogonskim agregatom sa 125 KS, ručnim šestostepenim menjačem i bogatom opremom. koji trenutno sa svim dažbinama košta 18.890 evra (u dinarskoj protivvrednosti).


Najjeftinija Fiesta „startuje“ od 15.990 evra, „polazna“ cena za Focus je 20.990, Puma se po specijalnoj ceni za vozila s lagera nudi za 21.490 evra, dok je početna cena za model Kuga s benzinskim motorom 32.990 evra (odličan izbor, s vrlo bogatom opremom, predstava verzija iz specijalne ponude za 33.990 evra).


Elegantan, prestižan, model u tipično američkom stilu – Explorer, na beogradskoj manifestaciji debituje s plag in hibridnim pogonom, odnosno pogonskim sklopom 3.0 Ecoboost PHEV i automatskim menjačem. Naprednim tehničkim rešenjima, bogatom opremom, performansama i visokim proizvodnim kvalitetom opravdava početnu cenu od 77.990 evra.


Pored automobila, Grand Motors na DDOR ECO BG CAR SHOW 07, ispred ulaza u halu 1, izlaže i dva vozila iz komercijalnog programa – laki dostavnjak Courier i sve traženiji pik-ap s terenskim atributima Ranger.


PR

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Proizvođač premijum pneumatika Hankook 25. maja 2022. otvorio je Hankook Technoring. Novi poligon u Taeanu, u Južnoj Koreji, je najveći u Aziji, sa površinom od 1,26 miliona kvadratnih metara i služiće kao najsavremenije postrojenje za istraživanje i razvoj pionirskih proizvoda kompanije Hankook...

Dacia otkrila novi vizuelni identitet

Dacia otkrila novi vizuelni identitet

Obeležja novog vizuelnog identiteta marke Dacia smo do sada mogli da vidimo u zaglavljima štampanih medija i izjava (od sredine 2021.) kao i u Dacijinim prodajnim salonima (od početka 2022.), a sada je vreme da zažive i na samim vozilima!

Priča o virtuelnom dizajnu Dacije Jogger

Priča o virtuelnom dizajnu Dacije Jogger

Dizajn vozila je napredovao tokom poslednjih deset godina. Dizajneri su zamenili svoje olovke 3D modelovanjem, a inženjeri buduće modele testiraju mnogo ranije nego što prvi fizički prototipi ugledaju svetlo dana. Pitate se kako?

Premijerno prikazan potpuno novi BMW X1

Premijerno prikazan potpuno novi BMW X1

Ulaznica u BMW X svet dobila je svoju novu generaciju. BMW X1 u svom novom izdanju donosi potpuno električnu verziju, napredne digitalne funkcije, kao i više sofisticiranosti i prostora...

Mercedes-AMG SL 43 Roadster
Slika nedelje