AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Europe i Uber partneri na području električne mobilnosti

Kia Europe i Uber partneri na području električne mobilnosti

Kia Europe i Uber najavili su prelomno partnerstvo na području električne mobilnosti, koje će ubrzati popularnost naprednih baterijskih električnih vozila (BEV) u Evropi, što će u urbanim sredinama smanjiti zagađenje vazduha i buku...

Kia će Uberovim vozačima predstaviti posebnu ponudu naprednih BEV-ova, na čelu s modelima e-Niro i e-Soul


Partnerstvo predviđa da će Kia ponuditi svoja baterijska električna vozila (npr. e-Niro i e-Soul) Uberovim vozačima po posebno povoljnim uslovima, što će za Kiju značiti potvrdu statusa vodećeg ponuđača elektrifikovanih vozila u sektoru putničkih vozila.


Novo partnerstvo je deo Kijine prelomne strategije Plan S, razotkrivene početkom ove godine koja predviđa 40-postotni udeo ekološki prihvatljivijih modela u Kijinoj globalnoj prodaji do kraja 2030. godine. Kia će u skladu s Planom S do kraja dekade godišnje u svetu prodati 880.000 električnih vozila i 1,6 miliona ekološki prihvatljivijih vozila.


Kia radi na popularizaciji električnih vozila – to je i inače srž strategije transformacije Plan S – i namerava da ojača svoju globalnu ponudu sa čak 11 novih električnih modela do 2026. godine, od kojih će 7 biti napravljeno na naprednoj E-GMP platformi. Ti novi modeli će biti putnička vozila, sportski terenci i monovolumeni u različitim razredima, a baš svi će biti opremljeni vodećom tehnologijom dugog dometa u realnim uslovima vožnje i omogućavaće brzo punjenje.


Uber do 2030. godine u Evropi želi postati platforma mobilnosti bez emisija
I Uber želi drastično da smanji CO2 emisije i do 2030. godine u Evropi postati platforma mobilnosti s nultim emisijama. Ambicije platforme Uber u Evropi uključuju više od 100.000 električnih vozila kojima će upravljati do 2025. godine. Kao deo tog cilja vozači platforme trebali bi do 2025. u 7 gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) čak polovinu pređenih kilometara obaviti s vozilima s nultim emisijama.


Iskustvo s električnim vozilima iz prve ruke


Kao deo šireg partnerstva Kia i Uber će izvoditi zajedničke marketinške i obrazovne kampanje, s ciljem promocije električnih vozila kod Uberovih vozača. Kia će vozačima nuditi testne vožnje kako bi vozači njena vozila s nultim emisijama upoznali iz prve ruke.


Kia e-Niro s realnim dometom od 454 kilometara s jednim punjenjem (varijanta s baterijom kapaciteta 64kWh) zahvaljujući elegantnom izgledu krosovera kombinuje funkcionalnost BEV-a sa praktičnošću. Kabina ovog vozila bez izduva združuje moderno dizajniranu, prostranu i robusnu unutrašnjost sa najsavremenijom povezivošću i infoteinment tehnologijom. Punjenje e-Nirove litijum-jonske polimerne baterije do 80% traje samo 54 minuta, ako koristimo DC (jednosmerni tok) brzu punionicu snage 100 kW.


Kia i Uber će i dalje jačati strateško savezništvo na području baterijskih električnih vozila na 20 izabranih evropskih tržišta, u skladu sa rastom potražnje.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje