AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Kia Corporation je u martu ostvarila globalnu prodaju 251.362 vozila, što je 8,6-postotno povećanje u odnosu na mart prošle godine...

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Kijinu globalnu prodaju predvodili su SUV modeli, na čelu sa modelom Sportage (29.505 prodatih primeraka), kog su sledili modeli Seltos (ne prodaje se u Evropi) i novi Sorento, kod nas ga očekujemo do kraja aprila.

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Prodaja u Južnoj Koreji sa 51.011 prodatih vozila malo bolja nego u martu 2020. godine

 

Kia je u Južnoj Koreji u martu prodala 51.011 vozila, što je gotovo jednako kao u martu prošle godine (51.008). Među kupcima je najviše zanimanja pobudio veliki monovolumen Carnival (9.520 vozila), dok je drugo mesto zauzeo već pre pomenuti Sorento sa 8.357 prodatih primeraka.

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Prodaja van Koreje u odnosu na mart 2020. skočila za 11 % na ukupno 200.351 vozilo

 

Prodaja van Koreje je sa prodatim 200.351 vozilom u odnosu na prošlogodišnji mart bila viša za 11 posto, pri čemu najviše zasluga za to imaju sportski terenci Sportage i Seltos te Rio (hečbek i limuzina). Iako se svet suočava sa padom prodaje zbog pandemije COVID-19 najveća svetska tržišta su se oporavila. Stabilna prodaja u Indiji, gde vladaju Seltos i još jedan manji sportski terenac Sonet, pozitivno je uticala na Kijinu globalnu prodaju.

Kijina globalna prodaja rasla i u martu

Kia će sa novim modelima, kao što je npr. EV6 (prvi namenski Kia EV), dodatno ojačati svoju prodaju


Uprkos teškom globalnom poslovnom ambijentu Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije 'Plan S' te će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućiti novi modeli, uključujući nedavno predstavljeni prvi namenski električni model EV6 i limuzinu K8.


U Koreji je prvi dan nakon postavljanja web stranice za model EV6 više od 21.000 stranaka obavilo onlajn predrezervaciju za kupovinu. U Evropi će EV6 biti dostupan u prodaji na jesen.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje