AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ducato - najprodavanije komercijalno vozilo u Evropi

Ducato - najprodavanije komercijalno vozilo u Evropi

2021. Ducato puni 40 godina: predstavljen 1981. godine, model perjanica i predstavnik izvrsnosti brenda Fiat Professional oduvek je bio jedan od najcenjenijih komercijalnih vozila u Evropi, zbog svoje prilagodljivosti, snage motora i smanjenih redovnih troškova.

Dobio je specijalan poklon od svih svojih kupaca: lojalnost ga je učinila najprodavanijim komercijalnim vozilom – svih segmenata – na evropskom tržištu 2020. godine. Pobrao je veliki broj pohvala od klijenata širom Evrope: bilo je oko 150.000 primeraka i tržišni udeo od 20,5%, sa porastom od 7,6% što se tiče količine i od 3% što se tiče tržišnog udela, u otežanim tržišnim okolnostima.


40 godina italijanske istorije


Pre skoro 40 godina, Ducato je napravio revoluciju u segmentu kombija velike zapremine sa svojim pogonom na prednje točkove, tovarnom zapreminom i svestranošću. Proizvodnja je počela 1981. godine u pogonima postrojenja Sevel („Società Europea Veicoli Leggeri“ – evropskog proizvođača lakih vozila) u dolini Val di Sangro, gde se nalazi i dan danas. U gradu Atesa (okrug Kjeti, istočno od Rima) se nalazi najveća fabrika na svetu za proizvodnju srednjih i velikih kombija. 2020. godine, bila je to prva fabrika u Italiji koja se ponovo otvorila nakon zatvaranja zemlje, pod potpuno bezbednim uslovima za svoih preko 6.000 zaposlenih.


Vremenom, karakteristike modela Ducato su se usavršavale do toga da postane standard u svojoj klasi, model koji postavlja trendove, koji je proizveden u preko 10.000 varijanti i koji se prodaje u preko 80 zemalja širom sveta. Veliki izbor verzija karoserije i efikasnost šasije čine ga brojem jedan za proizvođače kampera i vozila za posebne namene.


Ducato i kamper: pobednička kombinacija


Lider u svom segmentu od 2014. godine i najprodavanije komercijalno vozilo 2020. godine, Ducato je neprikosnoveni lider u segmentu velikih kombija na 13 evropskih tržišta, i jedini je koji je napravljen specijalno kao osnova za kamper. Tokom poslednje decenije u Evropi, preko 500.000 porodica je odlučilo da putuje u kamperu koje ima za osnovu vozilo Ducato brenda Fiat Professional, zahvaljujući širokom izboru verzija karoserije, pravilnom, kockastom obliku tovarnog prostora, efikasnosti njegovih motora i ispunjavajućem iskustvu vožnje u njemu. Ducato je vozilo-osnova za kamper koje je dizajnirano i razvijeno u saradnji sa najvećim evropskim proizvođačima vozila za rekreaciju- slobodno vreme, kako bi se ponudila najbolja rešenja i što se tiče osnove i što se tiče odeljka za boravak. Odmor unutar kampera koji ima Ducato za osnovu je idealan izbor za kombinovanje avanture i slobode sa bezbednošću i mirom unutar sopstvenih „četiri zida“. Ponovo je prošle godine pružao totalni mir za odmore u prirodi, u zaštićenom, samoodrživom okruženju koje je lako očistiti i dezinfikovati.


Nova tehnologija i dobro poznati kvaliteti s ciljem „nulte emisije“ sa modelom E-Ducato
Od njegovog izlaska na tržište, Fiat Ducato je osvojio publiku sa svojom robusnošću i odličnom pouzdanošću. Od prve serije nadalje, profesionalci koji su birali Ducato cenili su ga ne samo zbog njegove stabilnosti, nego i zbog njegove svestranosti i lakoće korišćenja. Prethodnik novog koncepta lakog komercijalnog vozila se može pohvaliti neprikosnovenim liderstvom u svom segmentu koje je opravdano rezultatima prodaje od preko 3 miliona primeraka. Svi ovi kvaliteti, nagrađeni širokom klijentelom profesionalaca širom Evrope, će se stoga razviti u put prema nultim emisijama sa potpuno električnom verzijom modela Ducato. Dizajniran u skladu sa najvišim standardima kvaliteta brenda Fiat Professional, Ducato će biti dostupan u svim verzijama karoserije i sa istim zapreminama tovarnog prostora konvencionalnog modela Ducato, od 10 m3 do 17 m3, i najboljom korisnom nosivošću u segmentu, do 1.950 kg. Različite opcije baterije će takođe biti u ponudi, sa autonomijom od 230 do preko 360 km u tipično gradskom ciklusu dostave, spremnim za izazove „poslednje milje“.


Uspeh ne samo u Evropi


Uspeh modela Ducato je sada dobro poznat u Evropi, dokazan njegovim novim rekordom, ali globalni predstavnik brenda Fiat Professional je takođe bio najprodavaniji već neko vreme u Rusiji, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku i Australiji. Trenutno se prodaje kao efikasni „svetski kombi“ u preko 80 zemalja, uključujući i Severnu Ameriku kao ProMaster model brenda RAM.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje