AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW X3 M i X4 M u akciji (VIDEO)

BMW X3 M i X4 M u akciji (VIDEO)

Srce ovih modela predstavlja redni šestocilindarski agregat opremljen sa dva turbopunjača...

Motor je opremljen sistemom direktnog ubrizgavanja benzina u cilindar (pod pritiskom od 350 Bara!) i ima kovanu "radilicu", kako bi lakše savladao veliki obrtni moment koji ovaj motor razvija.


Zbog ekstremnih opterećenja, posebno je razvijen sistem hlađenja, a kako bi zadovoljio najviše standarde emisije, opremljen je i filterom štetnih čestica. Agregat razvija maksimalnu snagu od 353 kW i maksimalni obrtni moment od 600 Nm, dostupan u širokom rasponu obrtaja od 2.600 do 5.600 o/min. U ponudi je i paket Competetion, koji obezbeđuje još agresivniji zvuk, ali i snagu od 375 kW. Kod snažnije verzije, maksimalni obrtni moment je ostao isti, ali je dostupan u još širem rasponu obrtaja, od 2.600 do 5.960 o/min.


Šestocilindarski motor uparen je sa šestostepenim automatizovanim menjačem, koji se standardno može kontrolisati i preko polugica iza volana. Standardan je i pogon na sve točkove, i to njegova najnaprednija verzija, koju BMW nudi i u modelu M5. To znači, da se pogon na prednju osovinu aktivira samo u situaciji kada zadnji točkovi izgube dobro prijanjanje. Adaptivni amortizeri takođe su standard.

 

Varijanta Competetion je opremljena i felnama prečnika 21 inč, izrađenim od lake legure i u crnoj boji. U enterijeru pronalazimo kvalitetnu Merino kožu, specifične oznake na pragovima, kao i plaketu sa nazivom na središnjoj konzoli.


VIDEO - BMW X3 M i BMW X4 M:VIDEO - BMW X3 M u akciji:VIDEO - BMW X4 M u akciji:Automagazin.rs

Nova Toyota Corolla TREK

Nova Toyota Corolla TREK

Nova varijanta TREK biće dostupna samo na bazi Corolle Touring Sports, s izborom 1.8 ili 2.0-litarskog hibridnog pogona. Odražava rastuću popularnost crossover vozila, robustnog izgleda u evropskom C-segmentu...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje