AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Porsche Cayenne Coupe - Sportski SUV stiže u leto

Porsche Cayenne Coupe - Sportski SUV stiže u leto

Audi Q8, BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe dobijaju ljutog konkurenta. Porsche je odlučio da popuni prazninu u svojoj ponudi, a koja pokriva značajan deo tržišta SUV segmenta...

Porsche Cayenne Coupe - Sportski SUV stiže u leto

Porsche Cayenne je uspešan automobil. Već prva generacija je pronašla put do značajnog broja vlasnika, koji su u Cayenneu videli automobil koji kombinuje praktičnost i izuzetne sportske vozne osobine. Ne tako mali broj njih odlučili su se za dizel verziju, ali afera Dieselgate uticala je da Porsche potraži druge načine da privuče kupce. 

Porsche Cayenne Coupe - Sportski SUV stiže u leto

Porsche je odlučio, da kupcima ponudi novu karoserijsku verziju modela Cayenne. Kao što smo mogli očekivati, u pitanju je kupe SUV. Porsche Cayenne Coupe na tržištu će direktno "napasti" modele kao što su BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe ili Audi Q8. Prednost navedenih je u tome, što u ponudi i dalje imaju dizel motore, koji su u Evropi i dalje veoma traženi. Porsche je odlučio da Cayenne Coupe usmeri u svoju globalnu strategiju, jer u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kini, nepostojanje dizel agregata u ponudi ne predstavlja problem.


Ispod "haube" novog SUV kupea disaće V6 motor sa dva turba zapremine 2,9 litara, koji razvija maksimalnu snagu od 328 kW (440 KS) i V8 agregat od 4,0 litra, takođe sa dva turba, koji razvija maksimalnih 410 kW (550 KS). U budućnosti se očekuje i plug-in hibridna verzija.

Porsche Cayenne Coupe - Sportski SUV stiže u leto

Što se tiče spoljašnjeg izgleda, najveće promene u odnosu na "obični" Cayenne primećujemo na zadnjem delu automobila. Spreda je promenjen samo branik, a pozadi je Cayenne Coupe dobio nova peta vrata i prozore, kao i nove svetlosne grupe. Zahvaljujući ovim promenama, snižena je silueta vozila, a promenama na C-stubu je dobijen kupeovski oblik automobila.


Porsche Cayenne Coupe pojaviće se na tržištu tokom leta tekuće godine. O početka prodaje, u ponudi će biti šestocilindarska i osmocilindarska verzija.


Automagazin.rs

Nova Toyota Corolla TREK

Nova Toyota Corolla TREK

Nova varijanta TREK biće dostupna samo na bazi Corolle Touring Sports, s izborom 1.8 ili 2.0-litarskog hibridnog pogona. Odražava rastuću popularnost crossover vozila, robustnog izgleda u evropskom C-segmentu...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje