AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2019 - Hyundai otkazao učešće

Ženeva 2019 - Hyundai otkazao učešće

Svetski autosaloni nisu više u modi. Sve više proizvođača otkazuje učešće na
međunarodnim automobilskim izložbama, a izuzetak nije ni dolazeća Ženeva...

Za proizvođače, međunarodni autosaloni su skupi i manje efikasni od propagande na socijalnim mrežama. Najveće iznenađenje bio je autosalon u Parizu, koji su "preskočile"  kompanije kao što su Opel, Fiat, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Alfa Romeo, Jeep, Subaru,  Mini, Bentley, ali i najveći evropski proizvođač - Volkswagen. To je bilo iznenađenje  čak i za one najupućenije u svetsku auto industriju.


Ni januarski Detroit se nije mogao pohvaliti. U halama Cobo centra nisu se pojavili ni Audi, ni Mercedes-Benz, ni BMW, ali ni mnoge druge automobilske kompanije. Ženeva je trebalo da se odupre ovom negativnom trendu, ali čini se da to ni ove godine neće biti  uspešno. Volvo je potvrdio, da neće izlagati u Ženevi, iako je ovaj prestižni autosalon bio jedna od tri međunarodne izložbe, pored Detroita i Šangaja, na kojima je ovaj švedski brend nastupao. Slične vesti dolaze nam iz Forda, Jaguara i Land Rovera, a Hyundai je i zvanično potvrdio, da neće nastupiti u Ženevi. Ako je za utehu, tu će biti njegov "sestrinski" brend, Kia.


Automagazin.rs

Nova Toyota Corolla TREK

Nova Toyota Corolla TREK

Nova varijanta TREK biće dostupna samo na bazi Corolle Touring Sports, s izborom 1.8 ili 2.0-litarskog hibridnog pogona. Odražava rastuću popularnost crossover vozila, robustnog izgleda u evropskom C-segmentu...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje