AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MOL i Total udružili snage

MOL i Total udružili snage

Kompanije MOL i Total potpisale su ugovor koji će putovanje po Evropi učiniti lakšim za one potrošače koji putuju zbog posla...

Ugovorom je omogućeno prihvatanje MOL kartica od strane Total-a u mreži servisnih stanica ove kompanije u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Holandiji i Nemačkoj. U isto vreme, Total-ove kartice za gorivo moći će da se koriste na MOL i Slovnaft servisnim stanicama u Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji i Slovačkoj.


Prvi korak je prihvatanje Total kartica za gorivo na servisnim stanicama u Mađarskoj i Rumuniji. Vlasnicima MOL Group kartica biće omogućeno njihovo korišćenje u Total-ovoj mreži u Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji i Nemačkoj. U narednih nekoliko meseci biće moguće plaćati Total-ovim karticama u mreži servisnih stanica MOL Slovenia i Slovnaft.
Kao rezultat dogovora, karticama MOL Group omogućeno je plaćanje na skoro 7.000 servisnih stanica u Evropi. Total kartice biće prihvatane na više od od 17.000 prodajnih mesta.


„Otvaranje mogućnosti korišćenja naših kartica za gorivo u Zapadnoj Evropi je važna prekretnica, koja će nam pomoći ne samo u rastu našeg poslovanja, već će doprineti i jednom od ključnih ciljeva strategije 2030 MOL Group: postati prvi izbor naših klijenata“, rekao je Zsolt Pethő, viši potpredsednik u MOL Grupi za Downstream Commerce & Optimization.


„Ovaj ugovor ojačava našu poziciju u Istočnoj Evropi i savršeno zaokružuje našu ponudu. On predstavlja još jedan korak ka usaglašavanju naše jake pozicije na polju kartica za gorivo. Takođe, to doprinosi jednom od ključnih ciljeva Total-a - da podrži kupce u njihovom izboru i da bude njihov partner tokom putovanja”, izjavio je Benoît Luc, viši potpredsednik Marketinga i Usluga Total-a za Evropu.


O MOL Group karticama za gorivo - Кartice za gorivo MOL Grupe omogućavaju bezgotovinsko plaćanje goriva, srodnih proizvoda i usluga u širokoj prijemnoj mreži u 10 zemalja Evrope. Ovo praktično rešenje za B2B segment pojednostavljuje upravljanje voznim parkom i pomaže u smanjenju operativnih troškova, uz obezbeđivanje potpune kontrole troškova. Pored dopunjavanja goriva, MOL grupne kartice nude mogućnost plaćanja putarine u većini evropskih zemalja, kao i povrat PDV-a i akciza za kupovinu u inostranstvu.


O MOL Grupi - MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.


PR

Potpuno nova Toyota RAV4 na srpskom tržištu

Potpuno nova Toyota RAV4 na srpskom tržištu

Početno interesovanje za novim SUV modelom Toyote, prevazilazi sva očekivanja. Osim atraktivnog dizajna, bogate opreme i tradicionalnog kvaliteta, peta generacija RAV4 ističe se izuzetnim voznim karakteristikama, vrhunskom sigurnošću i ekonomičnošću, kakva se do nedavno nije mogla ni zamisliti u ovoj klasi.

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje