AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 23. marta u okviru pratećeg programa DDOR BG CAR SHOW 06, proglašeni su laureati ovogodišnjeg izbora za automobil godine u Srbiji, a među nagrađenima je i Volvo XC60 nove generacije, koji je poneo titulu Automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover. 

U ocenjivanju nakon tri zvanična test dana koji su održani u Vršcu i brojnih dodatnih test vožnji, Volvo XC60 je stekao 134 poena, 16 više od drugoplasiranog modela Alfa Romeo Stelvio i 21 poen više od trećeplasiranog Nissana X-Trail.


U ovogodišnjem radu žirija učestvovalo je 13 novinara, koji su ocenjivali 15 najvažnijih karakteristika kandidovanih automobila. Volvo XC60 je u startu bio među favoritima već i zbog toga što je u prošloj i ovoj godini dobio brojne nagrade u Evropi i svetu: recimo, proglašen je najbezbednijim vozilom u svojoj klasi na čuvenim Euro NCAP testovima. Jedan od najsigurnijih ikada napravljenih Volvo automobila opremljen je najnovijom tehnologijom koja je razvijena da pomogne vozačima, kako bi zaštitila njih, putnike u vozilu i druge učesnike u saobraćaju. Uz to, ima i sistem za ublažavanje rizika od sudara.

Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Nagrada Euro NCAP za XC60 usledila je nakon što je ovaj luksuzan SUV nominovan za automobil godine 2017-18 u Japanu. XC60 je takođe osvojio prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji - 2017 Car Tech - za najbezbedniji automobil, najbolju bezbednosnu tehnologiju i najbolji satelitski navigacioni sistem. Ovenčan je i priznanjem najprestižnijeg luksuznog modela godine 2017. u SUV kategoriji u Velikoj Britaniji. Nosilac je i nagrade Svernoameričko svestrano upotrebljivo i van vozilo godine 2018.


Volvo XC60 je jedna od atrakcija ovogodišnje sajamske manifestacije DDOR BG CAR SHOW. Ovlašćeni uvoznik i serviser, kompanija Grand Motors, upravo za ovu izložbu odredila je specijalne, promotivne cene za nekoliko verzija ovog prestižnog vozila: recimo, XC60 D3 Business moguće je poručiti za 38.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama), dok je u varijanti XC60 D4 AWD AT Business, po ceni od 46.990 evra, dostupno još samo desetak vozila za brzu isporuku.


PR

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje